ΣΠΟΡ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας του

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας του: Δεν είναι το ταλέντο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει στο ενεργητικό του δύο MVP awards, ένα πρωτάθλημα του NBA και ένα συμβόλαιο 228 εκατ. δολαρίων. Όμως, όπως λέει, δεν επαναπαύεται στις δάφνες του, παρότι θεωρείται ένα από τα πιο αξιοσημείωτα success stories στο NBA.

Ο 28χρονος σούπερ σταρ, που μεγαλώνοντας πουλούσε ρολόγια και τσάντες στους δρόμους της Αθήνας για να βοηθήσει την οικογένειά του, λέει ότι αυτό που τον κάνει να συνεχίζει είναι ότι νιώθει «απελπισμένος» να κρατήσει όσα έχει κερδίσει.

Ενώ νιώθει υπερήφανος για αυτά που έχει καταφέρει, προσπαθεί να μην κοιτάζει συχνά τις έως τώρα επιτυχίες του, είπε στο The Athletic.

«Νιώθω ότι κάποιες φορές, το να κοιτάζεις (τις προηγούμενες επιτυχίες σου) σε σταματά από το να βγεις εκεί έξω και να κυνηγήσεις και να είσαι απελπισμένος. Ο λόγος για τον οποίο είμαι εδώ είναι γιατί είμαι απελπισμένος», δήλωσε ο σταρ των Milwaukee Bucks.

Η γνώση του πόσο μακριά έχει φτάσει τον βοηθά να κυριαρχεί σε ένα πρωτάθλημα και να ανταγωνίζεται παίκτες που κατά την δική του άποψη, είναι πιο ταλαντούχοι από εκείνον.

«Δεν είμαι τόσο ταλαντούχος όσο ο Steph (Curry). Δεν είμαι τόσο ταλαντούχος όσο ο «Kevin Durant». Είμαι **** απελπισμένος. Έχω εμμονή. Φοβάμαι να χάσω όσα μου έδωσε ο Θεός και τη ζωή που παρέχω στα παιδιά και στα αδέρφια και στη μητέρα μου», ομολόγησε. «Φοβάμαι. Για αυτό δουλεύω όσο πιο σκληρά μπορώ, γιατί δεν θέλω να τα χάσω όλα αυτά».

Όπως είπε ο Αντετοκούνμπο, όταν κέρδισε το πρωτάθλημα το 2021 «ήταν το καλύτερο συναίσθημα στη ζωή μου». «Λατρεύω αυτό το συναίσθημα του να δουλεύεις για επτά μήνες στη σεζόν και να δουλεύεις σε όλη σου τη ζωή, στα πάνω και στα κάτω. Μικρά πράγματα συνεισφέρουν σε εκείνη τη στιγμή», εξήγησε.

Πηγή: moneyreview.gr