ΕΛΛΑΔΑ

Οριστικά εκτός φυλακής ο μεσίτης για τη δολοφονία του Ζακ

Οριστικά εκτός φυλακής ο μεσίτης για τη δολοφονία του Ζακ

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αναίρεση της απόφασης αποφυλάκισης του μεσίτη, που έχει καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη για τα θανατηφόρα χτυπήματα στον Ζακ Κωστόπουλο. Πάψτε να μας ρωτάτε αν έχουμε εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη το αποστομωτικό σχόλιο της μάνας του Ζακ.

Οριστικά εκτός φυλακής ο μεσίτης που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών για τα θανατηφόρα χτυπήματα, που είχε καταφέρει από κοινού με τον κοσμηματοπώλη σε βάρος του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου, μετά από απόφαση του Αρείου Πάγου, που προκάλεσε «καρφιά» από τους δικηγόρους της οικογένειας του Ζακ, ένα πικρό σχόλιο «γροθιά στο στομάχι» από τη μητέρα του Ζακ, και ένα τεράστιο ερώτημα πόσο σωστή μπορεί να είναι μία δικαστική απόφαση που δεν φαίνεται δίκαιη σχεδόν σε κανέναν.

Ειδικότερα, ο Άρειος Πάγος, απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκηθεί από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την απόφαση αποφυλάκισης του μεσίτη Αθανάσιου Χορταριά, δύο μήνες μετά την κράτηση του με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Το δικαστήριο είχε κρίνει αθώους τους τέσσερις αστυνομικούς, που είχαν επιληφθεί του επεισοδίου στο κέντρο της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι οι δικαστές του ΜΟΔ δεν είχαν χορηγήσει αναστολή στον Χορταριά ενώ διέταξαν να εκτίσει την ποινή του κατ΄οίκον ο κοσμηματοπώλης λόγω ηλικίας.

Ο μεσίτης δύο μόλις μήνες μετά, χωρίς καν να έχει καθαρογραφτεί η απόφαση, προσέφυγε σε Μεικτό Ορκωτό Εφετείο, το οποίο έκανε δεκτή την αίτηση του για αναστολή τον Ιούλιο του 2022. Κατά αυτής της αποφάσεως ασκήθηκε αναίρεση από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου η οποία τελικά δεν έγινε δεκτή.