ΤΕΧΝΕΣ

Οι ταινίες της εβδομάδας

Τζέσικα Τσαστέιν, Κίρα Νάιτλι, Αλέν Ντελόν και Μάικλ Κέιν σε κοντινό πλάνο

Δυναμικό θρίλερ δράσης, ιστορία γυναικείας χειραφέτησης, ιταλική καλοκαιρινή κωμωδία, περιπέτεια με θέμα την αξία της ανακάλυψης της φύσης, η πρώτη διασκευή διάσημου μπεστ σέλερ, επανέκδοση θρυλικής κωμωδίας και μια παιχνιδιάρικη φάρσα για την επιθυμία, τον συμβιβασμό και την νοσταλγία συνθέτουν το κινηματογραφικό παζλ της τελευταίας εβδομάδας του Ιουλίου.

«Επικίνδυνη Ομορφιά»
Η Άβα, μια αδίστακτη επαγγελματίας δολοφόνος,  αν και είναι απίστευτα αποτελεσματική στη δουλειά της, παραβιάζει συνεχώς τα πρωτόκολλα, με αποτέλεσμα να εξοργίζει τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης στην οποία ανήκει. Πλέον, έχει γίνει η ίδια στόχος και πρέπει να ξεφύγει από τους πρώην εργοδότες της. Ο Τέιτ Τέιλορ (Υπηρέτριες) ενώνει δυνάμεις, για ακόμα μία φορά, με την Τζέσικα Τσαστέιν, σ’ ένα δυναμικό θρίλερ δράσης.

«Miss Απειθαρχία» 
Η βρετανική δραμεντί της Φιλίπα Λόουθορπ παρουσιάζει την αληθινή ιστορία της διακοπής των καλλιστείων Μις Κόσμος του 1970. Μια ιστορία γυναικείας χειραφέτησης από την ταραχώδη δεκαετία του ’70. Πίσω από την κάμερα, η σκηνοθέτης του «The Crown», Φιλίπα Λόουθορπ, και μπροστά οι Κίρα Νάιτλι, Τζέσι Μπάκλεϊ και Γκρεγκ Κινίαρ.

«Μια Νύχτα Μαγική»
Έπειτα από 20 χρόνια γάμου, η Μαρία (Κιάρα Μαστρογιάνι, βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών) αποφασίζει να αφήσει τη συζυγική στέγη. Μια νύχτα πηγαίνει στο δωμάτιο 212, στο ξενοδοχείο απέναντι από το σπίτι της. Από εκεί, έχοντας πανοραμική θέα του διαμερίσματός της, του συζύγου της, του γάμου της, αλλά και του παρελθόντος της, αναρωτιέται αν πήρε τη σωστή απόφαση. O Κριστόφ Ονορέ επιστρέφει με μια παιχνιδιάρικη φάρσα για την επιθυμία, τον συμβιβασμό και την νοσταλγία με ένα θαυμάσιο καστ πρωταγωνιστών -Βενσάν Λακόστ, Μπενζαμίν Μπιολέι, Καμίλ Κοτέν.

«Όχι Άλλο Καλοκαίρι»
Στην ιταλική κωμωδία του Μάσιμο Βενιέρ πρωταγωνιστούν τρεις οικογένειες από διαφορετικά κοινωνικά υπόβαθρα και κουλτούρες που νοικιάζουν, κατά λάθος, το ίδιο εξοχικό σπίτι κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών.  Διαφορετικοί τρόποι ζωής διασταυρώνονται σε ένα μικρό νησί έξω από τις ιταλικές ακτές στην ίδια παραλία και, δυστυχώς, στο ίδιο σπίτι. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη, αλλά τρελά διασκεδαστική.

«Ο Πλανήτης του Γουίλι»
Στη γαλλική ταινία κινουμένων σχεδίων του Έρικ Τόστι, όταν το διαστημόπλοιό τους καταστρέφεται από έναν αστεροειδή, ο μικρός Γουίλι χωρίζεται από τους γονείς του και η κάψουλα διάσωσης τον οδηγεί σε έναν μυστηριώδη και ανεξερεύνητο πλανήτη. Με τη βοήθεια του Μπακ, ενός ρομπότ επιβίωσης, θα πρέπει να τα βγάλει πέρα μέχρι να τον εντοπίσουν και να τον σώσουν οι γονείς του. Μια περιπέτεια γεμάτη ανακαλύψεις με θέμα την ανεξαρτησία, τη συνεργασία και την αξία της ανακάλυψης της φύσης.

«Γυμνοί στον Ήλιο»  
Στην πρώτη κινηματογραφική διασκευή (1960) του διάσημου μπεστ σέλερ της Πατρίτσια Χάισμιθ «Ο Ταλαντούχος Κος Ρίπλεϊ» από τον Ρενέ Κλεμάν, με την υποβλητική μουσική του Νίνο Ρότα, ένας φτωχός νέος δολοφονεί έναν πλούσιο πλέι-μπόι και προσπαθεί να αποκτήσει τα λεφτά και το κορίτσι του. Ο Αλέν Ντελόν κερδίζει τις εντυπώσεις σε μια γεμάτη ασυγκράτητο ερωτισμό ερμηνεία,  έχοντας πλάι του την Ρόμι Σνάιντερ.

«Το Τέλειο Σχέδιο»
Τρεις απολυμένοι φίλοι (Αντόνιο ντε λα Τόρε, Ραούλ Αρεβάλο και Τσέμα ντελ Μπάρκο) αποφασίζουν να μην το βάλουν κάτω και καταστρώνουν ένα σχέδιο που θα τους βγάλει από την ανεργία. Η εφαρμογή του, όμως, συνεχώς αναβάλλεται, γεγονός που θα κλονίσει ακόμα και τη φιλία τους.

«Το Κλουβί με τις Τρελές»

Βασισμένη στο θεατρικό έργο του Ζαν Πουαρέ, η θρυλική κωμωδία  Εντουάρ Μολιναρό (1978), με τους Ούγκο Τονιάτσι και Μισέλ Σερό, αποτελεί μία από τις πιο εμπορικές κωμωδίες όλων των εποχών και σταθμό στην ιστορία του σινεμά. Ο Ρενάτο, ιδιοκτήτης ενός καμπαρέ που ειδικεύεται στα drag shows, έχει μακροχρόνια σχέση με τον Αλμπίν, τον σταρ του κλαμπ. Οι δυο τους αναγκάζονται να παραστήσουν το straight ζευγάρι όταν ο γιος τους αποφασίζει να παντρευτεί την κόρη μιας διάσημης και υπερσυντηρητικής οικογένειας.

«Ληστεία αλά Ιταλικά»
Μάικλ Κέιν, Νόελ Κάουαρντ και Μπένι Χιλ ενώνουν τις δυνάμεις τους στη γεμάτη δράση ταινία του Πίτερ Κόλινσον (1969), που έκανε διάσημο το Mini Cooper. Μια ομάδα διαρρηκτών καταστρώνει ένα μεγαλοφυές σχέδιο για να κλέψουν ένα φορτίο χρυσού τεράστιας αξίας. Για να το καταφέρουν και να δραπετεύσουν ανενόχλητοι, θα προκαλέσουν στους δρόμους της πόλης το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα που έχει γίνει ποτέ!

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης – naftemporiki.gr