ΕΛΛΑΔΑ

Οι πρώτες 26 μέρες του δημάρχου Θεσσαλονίκης

Η τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα από την εντατικοποίηση των ελέγχων του ΚΟΚ, τα Δημήτρια, τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο μέχρι και τον ΟΑΣΘ

Με την εντατικοποίηση των ελέγχων για τις παραβάσεις του ΚΟΚ και ειδικά την επιχείρηση απομάκρυνσης των παρανόμως σταθμευμένων οχημάτων επί της οδού Δωδεκανήσου ξεκίνησε την ομιλία του στην τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά του δήμου, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στον ισολογισμό του 2018 που αφορά τη διοίκηση του Γ. Μπουτάρη, ο κ. Ζέρβας σημείωσε πως η κατάσταση δεν είναι ιδανική.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Ζέρβας ξεκαθάρισε πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα παρουσιάσει το τεχνικό πρόγραμμα για το 2020 “το οποίο θα είναι απόλυτα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο”.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ισχυρίστηκε πως τις τελευταίες 26 ημέρες κατά τις οποίες έχει αναλάβει τα ηνία του δήμου, όλοι οι δημότες, ανά την πόλη, έχουν διαπιστώσει βελτίωση στον τομέα της καθαριότητας.

Σε ό,τι αφορά τον πολιτισμό, ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε τη σημασία των Δημητρίων και ανακοίνωσε πως φέτος, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα γιορτάσει τον Άγιο Δημήτριο με εκδηλώσεις της Αγιορείτικης Εστίας.

Παράλληλα, ο δήμος εργάζεται εντατικά για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις οι οποίες θα διέπονται από διαφορετική αντίληψη του κλίματος της εποχής, σε σχέση με εκείνη της απελθούσης διοίκησης, συνέχισε ο κ. Ζέρβας.

Αναφορικά με τα προβλήματα στην εκπαίδευση, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε ότι πραγματοποιήθηκε σειρά αυτοψιών σε προβληματικά σχολικά κτίρια, ενώ αναγνώρισε τη δυσκολία στην εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Εξάλλου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποκάλυψε πως έχει ζητήσει από δημάρχους γερμανικών πόλεων την πώληση μεταχειρισμένων αστικών λεωφορείων, ηλικίας 10-12 ετών, ως προσωρινή λύση για τον ΟΑΣΘ και μέχρι την αγορά καινούργιων λεωφορείων. “Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε”, είπε ο κ. Ζέρβας και ανέφερε ότι αναμένει τις απαντήσεις των Γερμανών ομολόγων του, καθώς και του αρμόδιου υπουργείου επί του αιτήματός του.

Πηγή: makthes.gr