ΤΕΧΝΕΣ

Οι πιο πολυαναμενόμενες ταινίες για το 2022 (BINTEO)

Οι πιο πολυαναμενόμενες ταινίες για το 2022 (BINTEO)

Καθώς διανύουμε ήδη τη δεύτερη εβδομάδα του 2022 και πιστεύοντας ότι δε θα περάσουμε σε νέα lockdowns που θα μας κλείσουν και πάλι στο σπίτι και θα κλείσουν και τα σινεμά, φτιάξαμε μία λίστα με τις ταινίες που περιμένουμε πώς και πώς να δούμε μέσα στο 2022.

Από την επιστροφή μεγάλων σκηνοθετών που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους στο σινεμά, μέχρι περιπέτειες και υπερήρωες που επιστρέφουν να μας ταξιδέψουν σε άλλους κόσμους.

Τις ταινίες τις έχουμε κατατάξει με βάση την ημερομηνία προβολής τους στο εξωτερικό και ελπίζουμε ότι πάνω-κάτω στις ίδιες ημερομηνίες θα κάνουν πρεμιέρα και στις ελληνικές αίθουσες!

Scream (13 Ιανουαρίου)

Μετά από μία δεκαετία από το Scream 4, οι Neve Campbell, Courteney Cox και David Arquette επιστρέφουν στο εμβληματικό slasher franchise που άλλαξε τις ταινίες τρόμου τη δεκαετία του 1990. Πρόκειται για την πρώτη ταινία του franchise που δεν έχει σκηνοθετηθεί από τον Wes Craven, καθώς ο γνωστός σκηνοθέτης έχει φύγει από τη ζωή. Αν κρίνουμε, όμως, από τις πρώτες αντιδράσεις στα social media, η νέα οπτική ήταν αυτή που χρειαζόταν το franchise. Περιμένουμε, λοιπόν, να δούμε τι θα δούμε την επόμενη εβδομάδα στις σκοτεινές αίθουσες!

Uncharted (18 Φεβρουαρίου)

Μετά την τεράστια επιτυχία του “Spider-Man: No Way Home”, ο Tom Holland αναλαμβάνει ακόμα έναν εμβληματικό χαρακτήρα. Αυτή τη φορά από τον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών! Ο Holland θα υποδυθεί τον Nathan Drake, ένα κυνηγό θησαυρών, ο οποίος μπλέκει σε κάποιες περιπέτειες που αψηφούν τον θάνατο μαζί με τον παρτενέρ του Βίκτορ «Σάλι» Σάλιβαν, τον οποίο υποδύεται ο Mark Wahlberg, ενώ, τον κακό της ταινίας υποδύεται ο Antonio Banderas.

The Batman (3 Μαρτίου)

Η νέα ταινία με πρωταγωνιστή τον Σκοτεινό Ιππότη μας φέρνει έναν καινούριο ηθοποιό πίσω από τη μάσκα, τον Robert Pattinson. Μάλιστα, μας συστήνει και ένα καινούριο όραμα για την ιστορία του αγαπημένου υπερήρωα των κόμικ από τον Matt Reeves που έχει σκηνοθετήσει και τις δύο τελευταίες ταινίες της νέας τριλογίας της σειράς ταινιών “Ο Πλανήτης των Πιθήκων”. Τα πρώτα τρέιλερ είναι πολλά υποσχόμενα, ενώ, φαίνεται ότι ο Reeves έχει χτυπήσει χρυσό με την Zoe Kravitz ως Catwoman.

The Lost City (25 Μαρτίου)

Μετά την επικράτηση των υπερηρωικών ταινιών και των μεγάλων blockbuster στο box office μέσα στο 2021, ελπίζουμε ότι το 2022 θα φέρει πάλι το κοινό στα σινεμά και σε ταινίες που δεν είναι τόσο σίγουρο ότι θα πετύχουν. Έτσι, αυτή η ρομαντική κωμωδία με πρωταγωνίστρια την Sandra Bullock και τον Channing Tatum φέρει ένα μεγαλύτερο φορτίο από ότι αν κυκλοφορούσε οποιαδήποτε άλλη χρονιά. Επίσης, ο Daniel Radcliffe θα υποδυθεί τον “κακό” της ταινίας.

Sonic The Hedgehog 2 (18 Απριλίου)

Λίγο πριν “κλείσει” όλος ο πλανήτης, η πρώτη ταινία του “Sonic” κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες και κατάφερε να γίνει μία από τις λίγες ταινίες που βασίζονται σε βιντεοπαιχνίδια που έγινε επιτυχία, αλλά κέρδισε και θετικές κριτικές. Η δεύτερη ταινία αναμένεται να γίνει μία ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία καθώς θα δούμε αρκετούς αγαπημένους χαρακτήρες από τα βιντεοπαιχνίδια (γκουχ Knuckles γκουχ) και την επιστροφή του Jim Carrey ως Mr. Robotnik.

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (15 Απριλίου)

Μπορεί η σειρά prequel του Harry Potter, “Fantastic Beasts”, να μην έχει καταφέρει μέχρι τώρα να αγγίξει την μαγεία της πρώτης επιτυχημένης και αγαπημένης σειράς ταινιών, όμως, φαίνεται πως η τρίτη ταινία θα επιχειρήσει ακριβώς αυτό. Η τρίτη ταινία στην prequel σειρά ταινιών, φαίνεται να επικεντρώνεται περισσότερο στην οικογένεια του Dumbledore και, συγκεκριμένα, στο Dumbledore του Jude Law, ενώ, θα δούμε και τον Mads Mikkelsen να αντικαθιστά τον Johnny Depp στον ρόλο του Grindelwald.

The Northman (22 Απριλίου)

Ο Robert Eggers έχει αποδείξει με τις δύο πρώτες ταινίες του, “The Witch” και “The Lighthouse”, ότι μπορεί να σε μεταφέρει σε διαφορετικούς κόσμους και εποχές, ενώ, ταυτόχρονα να χτίσει έναν τρόμο που θα σε ακολουθήσει πολύ μετά τους τίτλους τέλους της ταινίας. Τώρα μας μεταφέρει στην Ισλανδία του 10ου αιώνα, όπου ο χαρακτήρας του Alexander Skarsgard θα προσπαθήσει να πάρει εκδίκηση για τη δολοφονία του πατέρα του. Μάλιστα, στο καστ συμμετέχουν μεγάλα ονόματα όπως οι Nicole Kidman, Anya- Taylor Joy, Ethan Hawke και άλλοι.

Dissapointmen Blvd. (22 Απριλίου)

Άλλος ένας σκηνοθέτης που έχει αλλάξει τις ταινίες τρόμου είναι ο Ari Aster. Μετά τα εξαιρετικά “Hereditary” και “Midsommar”, φαίνεται να αλλάζει ταχύτητες καθώς θα εξιστορήσει την ιστορία του πιο επιτυχημένου επιχειρηματία που έχει υπάρξει ποτέ. Μπορεί να μην αποκαλύπτονται πολλά από αυτή την πρόταση, όμως, με ένα καστ που αποτελείται από τους Joaquin Phoenix, Maryl Streep, Parker Posey και Patti LuPone, η ταινία είναι must-watch. Φαντάζομαι ότι κάτι από τρόμο θα φέρει ο Aster και στη νέα του προσπάθεια!

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (6 Μαΐου)

Αν κρίνουμε από το πώς αντέδρασε το κοινό όταν έπαιξε το πρώτο τρέιλερ μετά τους τίτλους τέλους του “Spider-Man: No Way Home”, τότε, μάλλον θα είναι ακόμα μία μεγάλη επιτυχία για το MCU. Η ταινία θα μας μεταφέρει στο Multiverse και θα δούμε τόσο καινούριους χαρακτήρες, όσο και την επιστροφή fan-favorite χαρακτήρων όπως την Wanda. Ακόμα κάτι που μας γεμίζει με αισιοδοξία και προσμονή για να δούμε κάτι διαφορετικό από την Marvel, είναι ότι ο Sam Raimi έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία της ταινίας.

Jurassic World Dominion (10 Ιουνίου)

Ο Colin Trevorrow επιστρέφει να σκηνοθετήσει την τρίτη ταινία της τριλογίας του “Jurassic World”. Πλέον, οι δεινόσαυροι είναι ελεύθεροι και ζουν ανάμεσά μας, ενώ, θα δούμε αγαπημένους ηθοποιούς που έπαιξαν στην πρώτη τριλογία του Steven Spielberg να επιστρέφουν (Sam Neill, Laura Dern και Jeff Goldblum). Αυτοί θα συνεργαστούν με τους χαρακτήρες που έχουμε γνωρίσει στη νέα τριλογία και τους υποδύονται οι Chris Pratt και Bryce Dallas Howard.

Lightyear (17 Ιουνίου)

Η Disney θα μας συστήσει στο πρόσωπο που ενέπνευσε τα παιχνίδια Buzz Lightyear που γνωρίσαμε μέσα από τις ταινίες “Toy Story”. Ο Chris Evans χαρίζει τη φωνή του σε έναν από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων και, σίγουρα, παιδιά, έφηβοι, αλλά και οι γονείς τους, θα τρέξουν στις αίθουσες για να δουν τις νέες περιπέτειες του αγαπημένου χαρακτήρα.

Thor: Love and Thunder (8 Ιουλίου)

Ο Taika Waititi έχει αναλάβει να μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη ένα από τα κόμικ runs που έχει αγαπηθεί από τους θαυμαστές και τους κριτικούς όσο κανένα άλλο με πρωταγωνιστή τον Thor. Αυτή τη φορά, η Jane Foster θα σηκώσει το γνωστό Mjolnir και θα γίνει ο νέος Thor. Είναι, σίγουρα, μία από τις ταινίες που περιμένουμε πώς και πώς και ελπίζουμε ότι θα είναι ακόμα καλύτερη από το “Thor: Ragnarok”.

Bullet Train (15 Ιουλίου)

Ο David Leitch αναλαμβάνει να μας μεταφέρει ακόμα μία ταινία δράσης που θα λατρέψουμε. Βέβαια σε αυτό θα βοηθήσει ένα all-star καστ που αποτελείται από τους Brad Pitt, Joey King, Andrew Koji, Aaron Taylor-Johnson, Brian Tyree Henry, Zazie Beetz, Logan Lerman, Bad Bunny, Sandra Bullock και Karen Fukuhara. Πέντε δολοφόνοι που βρίσκονται ως επιβάτες σε ένα τρένο στην Ιαπωνία, καταλαβαίνουν ότι οι αποστολές τους έχουν κάτι κοινό…

Nope (22 Ιουλίου)

O Jordan Peele μας έχει χαρίσει μερικές από τις καλύτερες ταινίες τρόμους των τελευταίων ετών με τα “Get Out” και “Us” να φτάνουν μέχρι τα Όσκαρ. Ο νέος εφιάλτης από το μυαλό του, με ένα μόνο πόστερ και χωρίς να είναι τίποτα ακόμα γνωστό από την πλοκή, έχει καταφέρει να φτάσει στην κορυφή πολλών λιστών με τις πιο αναμενόμενες ταινίες του 2022. Οι Daniel Kaluuya, Keke Palmer και Steven Yeun πρωταγωνιστούν στη νέα αυτή ταινία.

Don’t Worry Darling (22 Σεπτεμβρίου)

Η Olivia Wilde με την πρώτη της κινηματογραφική δουλειά ως σκηνοθέτης, το “Booksmart”, κατάφερε να γίνει μία από τις “φωνές” που αξίζουν την προσοχή μας. Στη δεύτερη δουλειά της, φαίνεται να ετοιμάζεται για κάτι τελείως διαφορετικό και μοναδικό. Ένα ψυχολογικό θρίλερ που μιλάει για τη γυναικεία σεξουαλικότητα και τη γυναικεία φύση. Ο Harry Styles και η Florence Pugh είναι ένα φαινομενικά τέλειο ζευγάρι της δεκαετίας του 1950 που κατακλύζεται από ένα σκοτεινό μυστικό. Ελπίζουμε ότι η ταινία θα είναι ένα από τα φαβορί των Όσκαρ του 2023.

Spider-Man: Across the Spider-Verse – Part One (7 Οκτωβρίου)

Το πρώτο “Spider-Man into the Spider-Verse” κατάφερε να αποσπάσει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων και να σπάσει το σερί στην κατηγορία αυτή της Disney και της Pixar. Επίσης, η πρώτη ταινία έχει γίνει κάτι σαν cult classic που το έχει ανακαλύψει ένα μεγαλύτερο κοινό μέσα από streaming πλατφόρμες. Οπότε, η δεύτερη ταινία, σίγουρα, αποτελεί ένα μικρό event που δεν πρέπει να χάσεις.

The Flash (4 Νοεμβρίου)

H DC θα προσπαθήσει να φέρει το δικό της Multiverse στην μεγάλη οθόνη και αλλάξει το μέλλον του DCEU. Στην πρώτη σόλο ταινία του Flash αναμένεται να μας συστηθούν νέοι χαρακτήρες όπως η Supergirl, αλλά θα δούμε και την επιστροφή παλιών γνωστών όπως των Batman των Michael Keaton και Ben Affleck. Όλα αυτά θα αλλάξουν την υφή του DCEU και ελπίζουμε να ανοίξουν ένα διαφορετικό και πιο γοητευτικό κεφάλαιο για το κινηματογραφικό μέλλον των χαρακτήρων των κόμικ της DC.

Black Panther: Wakanda Forever (11 Νοεμβρίου)

Ο ξαφνικός θάνατος του Chadwick Boseman άλλαξε τα πάντα στο MCU. Η δεύτερη ταινία με πρωταγωνιστή των T’Challa θα έπρεπε να αλλάξει και να τιμήσει τόσο τον ηθοποιό που ενσάρκωσε τον πρώτο μαύρο χαρακτήρα του MCU, όσο και να πάει την ιστορία παρακάτω. Ο Ryan Coogler έχει έναν δύσκολο άθλο να βγάλει πέρα, αλλά είναι ο μόνος που μπορεί να το καταφέρει!

Aquaman and the Lost Kingdom (16 Δεκεμβρίου)

Η πρώτη ταινία με πρωταγωνιστή τον Aquaman του Jason Momoa ήταν μία ευχάριστη έκπληξη και κατάφερε να περάσει το 1 δισ. δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως. Ο James Wan επιστρέφει στη σκηνοθετική καρέκλα και ετοιμάζεται να μας μαγέψει ακόμα μία φορά με τον κόσμο του Arthur Curry και των περιπετειών του.

Αvatar 2 (16 Δεκεμβρίου)

Θα είναι το 2022 η χρονιά που, επιτέλους, θα δούμε τη δεύτερη ταινία “Avatar” του James Cameron; Το ελπίζουμε! Ο γνωστός σκηνοθέτης έχει υποσχεθεί πολλά για την επιστροφή μετά από 13 χρόνια στην Πανδόρα και δεν μπορούμε να περιμένουμε. Οι νέες περιπέτειες του Jake Sully (Sam Worthington) και της Neytiri (Zoe Saldana) αναμένεται να μας συναρπάσουν!

Πηγή: neolaia.gr