ΕΛΛΑΔΑ

«Οι πειρατές ξανάρχονται» – Κυνήγι θησαυρού στην παραλία της Θεσσαλονίκης

«Οι πειρατές ξανάρχονται» - Κυνήγι θησαυρού στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Τι έρχεται να κάνει στη Θεσσαλονίκη ο Λέων, ο πρόγονος των πειρατών που εισέβαλαν στην πόλη τον 10ο αιώνα;

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι βρήκε έναν χάρτη στο σεντούκι του προπάππου του, στον οποίο είναι μαρκαρισμένο το σημείο, στο οποίο αιώνες πριν, οι πειρατές είχαν κρύψει έναν …θησαυρό. Ο Λέων είναι αποφασισμένος να τον βρει, αλλά δεν γνωρίζει καλά την πόλη της Θεσσαλονίκης. Γι’ αυτό, ζήτησε τη βοήθεια των Θεσσαλονικέων. Προς μεγάλη του έκπληξη, διαπίστωσε ότι ανέρχονται σε δεκάδες εκατοντάδες αυτοί που πιστεύουν ακόμη και σήμερα στην ύπαρξη των πειρατών και είναι πρόθυμοι να τον βοηθήσουν στην αναζήτηση! Όχι, βέβαια, αφιλοκερδώς, αλλά διεκδικώντας ένα μερίδιο από τον …θησαυρό.

Μπορεί η ιστορία του Λέοντα ν’ ακούγεται αληθινή, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για ένα φανταστικό πρόσωπο, που έπλασε η ΚΟΙΝΣΕΠ «Stay Strong Events», χρίζοντάς τον πρωταγωνιστή της δράσης, με τίτλο «Το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού», που διοργανώνεται την Κυριακή 19 Μαρτίου. Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η επικεφαλής της ΚΟΙΝΣΕΠ, το ραντεβού για τους …κυνηγούς του θησαυρού που θέλουν να πάρουν μέρος στη φετινή, δεύτερη διοργάνωση (σ.σ. φέτος η θεματική είναι: «Οι πειρατές ξανάρχονται»), έχει δοθεί στις 10:45 το πρωί, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Μέχρι στιγμής, τριάντα ομάδες, μεταξύ των οποίων οι «Για τα πανηγύρια», «Τραχανάδες», «Ακυβέρνητο Καράβι», «Μπακαλιαράκια» και οι «Θάντερκατς» …ακονίζουν ήδη τις γνώσεις τους και μελετούν εξονυχιστικά κάθε σπιθαμή μιας έκτασης πέντε χιλιομέτρων στην παραλία, όπου και σύμφωνα με τον Λέοντα είναι κρυμμένος ο θησαυρός των πειρατών. «Προετοιμάζονται, για να έχουν το προβάδισμα», επισημαίνει η κ. Μούτσου και σημειώνει ότι «το ποιος θα βρει τον θησαυρό και τι είναι αυτός ο θησαυρός, κανείς δεν ξέρει… Όμως, πολύ σύντομα η αλήθεια θα λάμψει!».

Η δε συμβουλή της προς τους συμμετέχοντες είναι πως «δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο» καθώς «αυτοί που προηγούνται είναι πάντα εκείνοι που έχουν την καλύτερη γνώση για τον χώρο στον οποίο κινούνται και είναι αρκετά ευφυείς για να συνδυάσουν και να συνθέσουν τα στοιχεία που βρίσκουν». Όσο για τη φυσική κατάσταση; «Παίζει τον ρόλο της, αλλά όχι και κανένα πολύ σπουδαίο», λέει.

Οι συμμετέχοντες στο κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού, θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι στα έξι από τα 12 σημεία της δράσης, για να πάνε στην επόμενη …πίστα, θα πρέπει να διεκπεραιώσουν με επιτυχία κάποια challenges (προκλήσεις), ενώ κάθε ομάδα που συμμετέχει στο «κυνήγι του θησαυρού», μπορεί να αποτελείται από δύο έως και οκτώ άτομα.

Η δράση, που γίνεται υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης, απευθύνεται σε ενήλικες, ενώ έφηβοι από 12 ετών και άνω μπορούν να συμμετέχουν μόνο με συνοδεία κηδεμόνα. Οι εγγραφές συνεχίζονται και όσοι θέλουν να δώσουν το «παρών», μπορούν να μάθουν περισσότερα για τους όρους, το κόστος συμμετοχής αλλά και τα έπαθλα που διεκδικούν καθώς και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους στην σελίδα www.staystrong.gr.

Με έμπνευση από την Κρήτη

Το «κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» είναι μια δράση την οποία εμπνεύστηκε η ΚΟΙΝΣΕπ από αντίστοιχη δράση που υλοποιείται εδώ και 20 χρόνια στην Κρήτη, σύμφωνα με την κ. Μούτσου. «Το Πάσχα του 2022 ένας συνεργάτης μας βρέθηκε στην Κρήτη και έπεσε πάνω στο “κυνήγι θησαυρού” που διοργανώνεται στο νησί για 20 χρόνια και στην τελευταία διοργάνωση συμμετείχαν 10.000 άτομα», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Ενθουσιάστηκε ο ίδιος, ενθουσιαστήκαμε και εμείς και μετά από επικοινωνία που είχαμε με τους φίλους μας πια στην Κρήτη, το πήραμε απόφαση και ξεκινήσαμε το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού στη Θεσσαλονίκη».

Η πρώτη διοργάνωση της δράσης «το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού», έγινε τον Νοέμβριο του 2022, με θεματική τους Άθλους του Ηρακλή, ενώ οι συμμετοχές ξεπέρασαν τα 250 άτομα, τα οποία και πλαισίωσαν 30 ομάδες. Η νικήτρια ομάδα έπαιζε στην πρώτη διοργάνωση υπό την επωνυμία «ΜΗρακλήδες», ενώ οι συμμετέχοντες, άντρες και γυναίκες και ηλικίας από 18 έως 50 χρόνων, έλυσαν 12 γρίφους κινούμενοι κατά μήκος της Νέας Παραλίας.