ΤΕΧΝΕΣ

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας

Φονικός κλόουν, θυμωμένα πουλιά και εμμονική αναζήτηση της αλήθειας

Ο κλόουν Πένιγουαϊζ επιστρέφει αποφασισμένος να πετύχει τους σκοτεινούς σκοπούς του, η αναζήτηση της αλήθειας γίνεται εμμονή, θρυλικό φιλμ του Ντένις Χόπερ προβάλλεται σε επανέκδοση, τα θυμωμένα  πουλιά μπαίνουν σε νέες περιπέτειες, Ζαν Ρενό και Βενσάν Κασέλ υποχρεώνονται να συνεργαστούν και η Κέιτ Μπλάνσετ εξαφανίζεται από προσώπου γης αυτή την εβδομάδα στους κινηματογράφους.

«Το Αυτό Κεφάλαιο 2»

Με φανατικούς αναγνώστες σε όλο τον κόσμο, ένα από τα πιο αγαπημένα βιβλία τρόμου του πολυγραφότατου Στίβεν Κινγκ μεταφέρεται, για δεύτερη φορά, στη μεγάλη οθόνη, πάλι από τον Αντρέ Μουσιέτι. Ενήλικοι, πλέον, οι φίλοι που σχηματίζουν την παρέα της «Λέσχης των Χαμένων» έρχονται αντιμέτωποι με το εφιαλτικό παρελθόν τους και συγκεκριμένα με τον αιμοδιψή κλόουν Πένιγουαϊζ, ο οποίος επανεμφανίζεται στις ζωές τους αποφασισμένος, αυτήν τη φορά, να τους κάνει δικούς του.

«Η Εμμονή»

Στο δικαστικό δράμα του Αντουάν Ρεμπόλ, το οποίο είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα μιας πολύκροτης υπόθεσης που δίχασε τη Γαλλία, ο Ζακ κατηγορείται για τον φόνο της γυναίκας του. Η ένορκος στην πρώτη δίκη, η Νόρα, πεπεισμένη για την αθωότητά του και φοβούμενη δικαστικό λάθος, πείθει έναν επιφανή δικηγόρο να τον αναλάβει για το εφετείο. Μαζί, δίνουν μια λυσσαλέα μάχη κατά της αδικίας και, ενώ η θηλιά σφίγγει γύρω από εκείνον που όλοι κατηγορούν, η αναζήτηση της αλήθειας γίνεται εμμονή για τη Νόρα.

«Η Τελευταία Ταινία»

Στο θρυλικό φιλμ του Ντένις Χόπερ (σεναριογράφος, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής) από το 1971,το οποίο βγαίνει για πρώτη φορά στις ελληνικές αίθουσες, ο κασκαντέρ Κάνσας είναι μέλος ενός συνεργείο από το Χόλυγουντ, που συγκλονίζεται από τον θάνατο ενός ηθοποιού κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ενός γουέστερν σε κάποιο απομακρυσμένο χωριό στο Περού. Όταν η παραγωγή ολοκληρώνεται, ο κασκαντέρ παραμένει εκεί, προσπαθώντας να βρει τη λύτρωση στην απομόνωση του Περού και στην αγκαλιά μιας πρώην πόρνης. Την ίδια στιγμή, οι ντόπιοι έχουν καταλάβει το ερειπωμένο σκηνικό και ξεκινούν να στήσουν μια τελετουργική αναπαράσταση της παραγωγής, με τον Κάνσας ως το εξιλαστήριο θύμα τους.

«Angry Birds: Η Ταινία 2»

Στη δεύτερη κινηματογραφική εξόρμηση των Angry Birds, με την υπογραφή του Θούροπ βαν Όρμαν, τα θυμωμένα πουλιά που δεν πετάνε και τα κακόβουλα πράσινα γουρούνια αντιμετωπίζουν μία κοινή απειλή που βάζει σε κίνδυνο τα νησιά τους. Ο Ρεντ, ο Τσακ, ο Μπομπ και ο Σούπερ Αετός επιστρατεύουν την αδελφή του Τσακ, Σίλβερ, και ενώνουν τις δυνάμεις τους με το γουρούνι Λέοναρντ, τη βοηθό του –Κόρτνεϊ, και τον Γκάρι για να κάνουν ανακωχή και να σχηματίσουν μία απίθανη ομάδα που θα σώσει τα νησιά τους.

«Πού Χάθηκες, Μπερναντέτ»

Ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ διασκευάζει το μπεστ σέλερ της Μαρία Σέμπλ, με πρωταγωνίστρια την Κέιτ Μπλάνσετ. Στην υπόθεση του έργου, μια δυναμική γυναίκα που έχει αφιερώσει όλη τη ζωή της στην οικογένειά της και φαινομενικά απολαμβάνει μια τέλεια ανάλαφρη καθημερινότητα, συνειδητοποιεί ξαφνικά πως έχει χάσει τον εαυτό της. Αποφασίζει τότε, λίγο πριν από ένα οικογενειακό ταξίδι, να εξαφανιστεί πλήρως χωρίς να ξέρει κανείς πού πήγε. Η δεκαπεντάχρονη κόρη της θα κάνει τα πάντα να την εντοπίσει, ανακαλύπτοντας στην πορεία συγκλονιστικά στοιχεία από το παρελθόν της μητέρας της.

«Οι Νύχτες της Καμπίρια»

Η εμβληματική ταινία από την πρώτη περίοδο του Φεντερίκο Φελίνι, βραβευμένη με το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, προβάλλεται σε επανέκδοση με νέες αποκατεστημένες κόπιες. Πρόκειται για τη θυελλώδη περιπλάνηση στη Ρώμη μιας καλόκαρδης πόρνης, που, αν και πέφτει συνεχώς θύμα των αντρών, δεν χάνει ποτέ την αισιοδοξία της.

«Πορφυρά Ποτάμια»  

Το αστυνομικό θρίλερ του Ματιέ Κασοβίτς με τον Ζαν Ρενό και τον Βενσάν Κασέλ, δύο δεκαετίες μετά την πρώτη του προβολή, επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες. Δύο τελείως διαφορετικής νοοτροπίας αστυνομικοί υποχρεώνονται να συνεργαστούν σε δύο ασυνήθιστες υποθέσεις, η διερεύνηση των οποίων τους οδηγεί στα χνάρια του μυστηριώδους θανάτου ενός κοριτσιού, που συνέβη πριν από είκοσι χρόνια.

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης – naftemporiki.gr