ΖΩΗ

Οι Θεοί του Ολύμπου, Ένα Μεγάλο Θεματικό Πάρκο, στη Θεσσαλονίκη

Από 4 Οκτ 2019  ΔΕΘ – Helexpo Εγνατία 154, Θεσσαλονίκη

Οι Θεοί του Ολύμπου έφτασαν στη Θεσσαλονίκη και βρήκαν τη θέση τους στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο από την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019, στο μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό εγχείρημα που θα πραγματοποιηθεί, σε ένα χώρο 2100 τετραγωνικών μέτρων.

Ένα θεματικό πάρκο με Ολύμπιες διαστάσεις και Ολύμπια θεματολογία, που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.

Η ΔΕΘ HELEXPO και η Placebo Events, με την επιστημονική υποστήριξη του καταξιωμένου ιστορικού Θάνου Βερέμη έχουν ετοιμάσει ένα τρισδιάστατο ταξίδι με απίστευτο ενδιαφέρον για μικρούς και μεγάλους, για όσους αγαπούν αλλά και όσους θέλουν να γνωρίσουν την Ελληνική Μυθολογία.

Η Μυθολογία είναι η αρχή του πολιτισμού για την Ελλάδα και οι Θεοί του Ολύμπου είναι το σημαντικότερο κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, που μετουσιώνει το μεγαλείο του ανθρώπου, στις θεϊκές μορφές που λάτρευαν στην καθημερινότητά τους.

Οι κεραυνοί του Δία, η αλλόκοτη γέννηση της Αθηνάς, ο θεός του πολέμου Άρης, η πανέμορφη Αφροδίτη, η ζηλόφθονη Ήρα και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές του Δωδεκάθεου μας περιμένουν στο μεγαλύτερο θεματικό πάρκο όπου ο μύθος με εργαλείο την τεχνολογία θα μας προσφέρει διασκέδαση και ενδιαφέρουσες πληροφορίες Ολυμπιακών διαστάσεων!

Πολλές εκπλήξεις και λεπτομέρειες, που έχει αντλήσει η ομάδα υποστήριξης της εκδήλωσης από τα αρχαία κείμενα, μας περιμένουν στο θεματικό πάρκο μέσα από διαδραστικά events, 3D προβολές, ξεναγήσεις και ομοιώματα Ολυμπιακών διαστάσεων προσεγγίζοντας με έξυπνο τρόπο τη ζωή των Ολύμπιων Θεών και την ιστορία τους.

Όλοι έχουν τη δυνατότητα να μάθουν για την ιστορία και τη ζωή του κάθε Θεού, όπως αυτή έχει παρουσιαστεί μέσα από τα αρχαία κείμενα. Αν νομίζετε ότι γνωρίζετε για τη μυθολογία από την Ιλιάδα και την Οδύσσεια, θα εκπλαγείτε με το πόσα ακόμη υπάρχουν να μάθετε για τους Ολύμπιους Θεούς -το σημαντικότερο αφήγημα της ελληνικής ιστορίας!

«Οι μύθοι και η μυθολογία δεν δημιουργήθηκαν για να δώσουν νόημα στη ζωή αλλά για να μας δώσουν μια εμπειρία ζωής, μια εμπειρία της ζωτικότητας του να είσαι ζωντανός» είπε κάποτε ο Αμερικανός καθηγητής Joseph Campbell.

Πληροφορίες

ΔΕΘ-Helexpo
Θεσσαλονίκη,

Θεματικό Πάρκο: Οι 12 Θεοί του Ολύμπου
Έναρξη: Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Διάρκεια Περιήγησης: 1 ώρα και 10 λεπτά

Ώρες Λειτουργίας
Καθημερινά ανοιχτά:

Δευτέρα έως Πέμπτη από 09.00-13.00
Παρασκευή 09.00-13.00 και 17.00-20.00
Σάββατο 11.00-20.00 και Κυριακή 11.00-19.00
Τελευταία είσοδος 50′ λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου.

Εισιτήρια:

προπώληση εισιτηρίων viva.gr