ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΣΘ: Κλειστές οι μπροστινές πόρτες των λεωφορείων λόγω κοροναϊού

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Οργανισμού, Γιώργος Σκόδρας λαμβάνονται μέτρα για την προστασία των εργαζομένων

Επιπλέον μέτρα για τον… κοροναϊό με σκοπό να προστατεύσει εργαζόμενους και επιβατικό κοινό λαμβάνει ο ΟΑΣΘ, σύμφωνα με όσα δηλώνει ο πρόεδρος του Οργανισμού, Γιώργος Σκόδρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα λέει ο κ. Σκόδρας σε πρωινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με υπηρεσιακά στελέχη του Οργανισμού και τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων, Δημήτρη Τσερμενίδη αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστές, καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων της κυβέρνησης, κλειστές οι μπροστινές πόρτες των αστικών λεωφορείων σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι επαφές των οδηγών με τους επιβάτες. «Υιοθετούμε νέα μέτρα σε μια προσπάθεια να περιορίσουμε τα προβλήματα που προκαλεί ο κορονοϊός» τονίζει ο κ. Σκόδρας και επισημαίνει ότι έγινε συζήτηση για πιθανούς επιπλέον τρόπους αποκλεισμού του χώρου πίσω από το κάθισμα των οδηγών.

«Επιδίωξή μας είναι να προστατευθούν εργαζόμενοι του Οργανισμού και επιβατικό κοινό» τονίζει ο κ. Σκόδρας. «Χρειάζεται υπομονή και όχι πανικός» λέει ο κ. Σκόδρας ο οποίος καλεί τους πολίτες να περιορίσουν την κυκλοφορία τους και να τηρούν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί. Ο κ. Σκόδρας υποστηρίζει πως μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κοροναϊού στην χώρα έχει μειωθεί η κίνηση του κόσμου στα λεωφορεία και κυρίως η κυκλοφορία των ηλικιωμένων». «Ελπίζουμε οι ηλικιωμένοι τώρα που τα σχολεία είναι κλειστά να μην κάνουν βόλτες με τα λεωφορεία με τα εγγόνια τους» τονίζει ο κ. Σκόδρας.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ σημειώνει πως μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί κάποιο κρούσμα κορονοϊού στον Οργανισμού. Αναφορικά με τα μέτρα που λαμβάνει η υπηρεσία, σύμφωνα με τον κ. Σκόδρα σε συνεννόηση με τον γιατρό εργασίας αποφασίστηκε οι εργαζόμενοι πρώτης γραμμής (όπως είναι οι οδηγοί) οι οποίοι έχουν χρόνιες ασθένειες και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες θα απομακρυνθούν για κάποιο διάστημα από τη θέση τους και θα τοποθετηθούν σε άλλες θέσεις, που μειώνονται οι πιθανότητες επαφής τους με το επιβατικό κοινό. Την ίδια ώρα, κατατέθηκαν αιτήσεις για την παροχή αδειών ειδικού σκοπού.

«Θέλει προσοχή και να καταλάβουν ότι όλοι είμαστε υπεύθυνοι. Πρέπει να τηρούμε τους κανόνες προσωπικής υγιεινής» καταλήγει ο κ. Σκόδρας, επισημαίνοντας πως τα οχήματα απολυμαίνονται στο τέλος της κάθε βάρδιας.