ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΣΘ: Δεν υπάρχει προγραμματισμός καινούργιων λεωφορείων

Για τα σοβαρά προβλήματα στην μετακίνηση των επιβατών, τις διαδικασίες για την εκτέλεση δρομολογίων του ΟΑΣΘ από τα ΚΤΕΛ ,αλλά και για τον αριθμό των λεωφορείων που παρέλαβε η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Focus FM, o Γιώργος Σπανός, διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ.

”H κατάσταση είναι δύσκολη καθώς είναι το μοναδικό μέσω μετακίνησης στην Θεσσαλονίκη, αλλά και τα ελάχιστα λεωφορεία έχουν προβλήματα”, ανέφερε ο Γιώργος Σπανός κι αποκάλυψε πως η τωρινή διοίκηση παρέλαβε 213 λεωφορεία τα οποία, με την συντήρηση και των παλιών, έφτασαν τα 330. Ωστόσο ακόμη και αυτή η αύξηση δεν είναι ικανοποιητική, στόχος τα 380-400 μέχρι τέλος του έτους δήλωσε.

Ερωτηθείς, για το εάν η Θεσσαλονίκη θα δει σύντομα καινούρια λεωφορεία απάντησε, οτι ”δεν υπάρχει προγραμματισμός καινούργιων λεωφορείων, η προηγούμενη διοίκηση δεν πήρε μέρος στον διαγωνισμό για την απόκτηση νέων, ούτε εμείς έχουμε δηλώσει ακόμη συμμετοχή. Πρέπει να δούμε τι λεωφορεία χρειαζόμαστε λαμβάνοντας υπόψιν πως κάποια στιγμή θα λειτουργήσει και το μετρό. Το νωρίτερο για καινούριο λεωφορείο είναι ένας χρόνος” είπε χαρακτηρίστηκα και διαβεβαίωσε πως ”έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για άμεση λύση και από το 2020 θα εκτελούνται δρομολόγια του ΟΑΣΘ από ΚΤΕΛ, αυτό όμως είναι θέμα του υπουργείου”.