ΕΛΛΑΔΑ

Ξέφραγο αμπέλι: Νέα εισβολή μαθητών και φοιτητών στο υπουργείο Παιδείας

Κατά τη διάρκεια κινητοποίησης κατά του νόμου Γαβρόγλου και των αλλαγών στην Παιδεία

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Παρασκευής για ακόμη μια φορά στο υπουργείο Παιδείας κατά τη διάρκεια κινητοποίησης μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών που διαμαρτύρονται για τον νόμο Γαβρόγλου και τις αλλαγές στην Παιδεία.

Τα ρολά του υπουργείου Παιδείας που παρέμεναν κλειστά εν όψει της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας σήκωσαν οι μαθητές που διαμαρτύρονταν μαζί με τους καθηγητές τους κατά του νομοσχεδίου για την Παιδεία και εισήλθαν στο υπουργείο.

Παρά το γεγονός πως η πλειοψηφία των μαθητών είχε αποχωρήσει από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κατόπιν συνεννόησης αντιπροσωπεία μαθητών, φοιτητών και αναπληρωτών εκπαιδευτικών αποφάσισαν να μπουν στο υπουργείο προκειμένου να κατατεθούν τα αιτήματα τους.

Τη στιγμή που η πόρτα άνοιξε, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν έφοδο, αιφνιδιάζοντας τις αστυνομικές δυνάμεις. Στη συνέχεια, παραβίασαν τα ρολά του υπουργείου που εκείνη τη στιγμή ήταν κλειστό, λόγω της απόφασης του κ. Γαβρόγλου να αποχωρήσουν πριν από τη λήξη της βάρδιάς τους οι υπάλληλοι.

Νωρίτερα, μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο και με κεντρικό σύνθημα «Αγώνας μαζικός, πανεκπαιδευτικός, θα είναι η απάντηση από δω και μπρος» ζητούσαν συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, ο οποίος απουσιάζει.

Χωρίς καμιά αντίσταση και με το υπουργείο να θυμίζει ξέφραγο αμπέλι οι νεαροί μπήκαν ξανά στο κτίριο.

Υπενθυμίζεται πως εισβολή φοιτητών στο υπουργείο πραγματοποιήθηκε και προ ημερών, όταν οι νεαροί έφτασαν μάλιστα έως το γραφείο του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου. Τότε είχαν ανέβει ακόμη και πάνω με τον υπουργό να προσπαθεί να συνομιλήσει μαζί τους. Αίσθηση είχε κάνει και η εικόνα ανώτερου αστυνομικού να σπρώχνεται από μαθητές που τον πέταξαν έξω.

Πηγή: in.gr