ΚΟΣΜΟΣ

«Μπλακ άουτ» στην British Airways – Ξεκινά η μεγαλύτερη απεργία στην ιστορία της

Οι πιλότοι της British Airways ξεκίνησαν από σήμερα Δευτέρα 48ωρη απεργία και καθηλώνουν στο έδαφος τα αεροσκάφη του βρετανικού αερομεταφορέα.

Η μεγαλύτερη απεργία στην ιστορία της British Airways ξεκινά από σήμερα και θα διαρκέσει 48 ώρες προκαλώντας πονοκέφαλο στη διεύθυνση του βρετανικού αερομεταφορέα, καθώς και σοβαρά προβλήματα σε δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες.

Οι πιλότοι της British Airways άρχισαν σήμερα 48ωρη απεργία, την πρώτη στην ιστορία της εταιρείας, μεσούσης της διένεξης με τη διεύθυνσή της για τους μισθούς. Όπως έγινε γνωστό, τα μέλη του συνδικάτου των πιλότων BALPA αποφάσισαν να απεργήσουν σήμερα Δευτέρα και αύριο, καθώς και για ακόμη μία ημέρα, την 27η Σεπτεμβρίου, σε περίπτωση που μέχρι τότε δεν έχει εξευρεθεί συμφωνία.

Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Εάν έχετε κλείσει εισιτήριο σε κάποια πτήση μας αυτές τις ημερομηνίες, είναι πιθανόν ότι δεν θα μπορέσετε να ταξιδέψετε όπως προβλεπόταν, εξαιτίας της απεργίας». Μάλιστα παρότρυνε τους επιβάτες οι πτήσεις των οποίων θα ακυρωθούν να μην πάνε στα αεροδρόμια.

Η British Airways, μέλος του ομίλου IAG (σε αυτόν ανήκουν επίσης η ισπανική Iberia και η ιρλανδική Aer Lingus) πρότεινε στους πελάτες της είτε να της ζητήσουν την επιστροφή του αντιτίμου του εισιτηρίου, ή να κλείσουν θέση σε πτήσεις που θα γίνουν σε διαφορετικές ημερομηνίες.