Uncategorized

Μουντομπάσκετ 2019: Ημέρα τελικών σήμερα με Αργεντινή-Ισπανία για την πρώτη θέση

Στις 15:00 (ΕΡΤ Sports) ο μεγάλος τελικός – Στις 11:00 (ΕΡΤ Sports) ο μικρός τελικός ανάμεσα σε Γαλλία και Αυστραλία

Όπως λέει και το τραγούδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, «… μπορεί να υπάρξει μόνο ένας πρωταθλητής». Η αυλαία πέφτει σήμερα στο Πεκίνο με τους δύο τελικούς, μεγάλο και μικρό.

Στις 15:00 (ΕΡΤ Sports) Αργεντινή και Ισπανία διεκδικούν τον τίτλο. Δύο ομάδες που λίγοι περίμεναν να φτάσουν στον τελικό, αλλά τα κατάφεραν αήττητες. Οι «γκαούτσος», το μεγάλο αουτσάιντερ κατά πολλούς, έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν το τρόπαιο για πρώτη φορά μετά την παρθενική διοργάνωση, το 1950 στα πάτρια εδάφη τους. Επιστρέφουν στον τελικό για πρώτη φορά μετά το 2002, όταν έχασαν στην παράταση από τη Σερβία στην Ιντιανάπολις. Ο Λουίς Σκόλα μπορεί να είναι ο μοναδικός «επιζών» από τη χρυσή γενιά, αλλά η φετινή παρέα μπορεί να κατακτήσει έναν τίτλο που ούτε ο Τζινόμπιλι, ο Νοτσιόνι, ο Ντελφίνο και τα άλλα παιδιά δεν κατάφεραν να πάρουν. Η δε Ισπανία των 14 μεταλλίων από το 1999 και μετά θέλει να κάνει ΚΑΙ το δεύτερο παγκόσμιο μετάλλιό της χρυσό. Φαίνεται πως η Ασία τής πάει, καθώς πέρασαν 13 χρόνια από τον τίτλο που πανηγύρισε στην Ιαπωνία απέναντι στην Ελλάδα.

Στις 11:00 (ΕΡΤ Sports) Γαλλία και Αυστραλία μάχονται για το χάλκινο μετάλλιο. Οι «τρικολόρ» είχαν όνειρα για κάτι καλύτερο, αλλά θα πρέπει να συμβιβαστούν με την προσπάθεια να επαναλάβουν την επιτυχία του 2014 στη Μαδρίτη, όταν και ανέβηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στο βάθρο στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Η δε Αυστραλία, που είχε ως καλύτερες θέσεις δύο πέμπτες θέσεις το 1982 και το 1994 θέλει να ανέβει στο βάθρο για πρώτη φορά στην ιστορία της, αν και η απογοήτευση είναι μεγάλη που έφτασε τόσο κοντά στον τελικό αλλά δεν τα κατάφερε.

Πηγή: sport-fm.gr