Uncategorized

Μια πρώτη ματιά στα must have items για την ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σας

Μικρές προσθήκες στη ντουλάπα σας που θα ανανεώσουν το στιλ σας

Τόσο οι άνθρωποι από τον χώρο της μόδας όσο κι εμείς οι ίδιοι στρέφουμε το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής μας στα κομμάτια που θα επενδύσουμε κυρίως για τον χειμώνα και το καλοκαίρι, αφήνοντας λίγο στην «απ΄έξω» τις ενδιάμεσες εποχές. Κι όμως αν παρατηρήσετε λίγο καλύτερα θα καταλάβετε ότι το φθινόπωρο και η άνοιξη είναι οι πιο συναρπαστικές περίοδοι για να ντυθείτε και να πειραματιστείτε με το στιλ σας. Καθώς ο Φεβρουάριος είναι ο τελευταίος winter μήνας και σε λίγο θα αρχίσουμε να υποδεχόμαστε σιγά σιγά τις πιο ζεστές μέρες, είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για τα πρώτα spring items.

Οι ανοιξιάτικες μέρες λοιπόν δίνουν την ευκαιρία στα πιο δροσερά ρούχα να κάνουν την εμφάνισή τους στα outfits σας. Plus, τα πολύ ζεστά items για τις κρύες μέρες του χειμώνα αρχίζουν να μπαίνουν στο πίσω μέρος της ντουλάπας. Ως εκ τούτου, δε χρειάζεται να επενδύσετε σε μια τεράστια ποσότητα νέων συνόλων για την άνοιξη. Αρκεί να μάθετε κάποια styling tips και να επιλέξετε συγκεκριμένα key items.

Παστέλ κοστούμια

suit.jpg
Από αριστερά προς τα δεξιά: @whowhatwear.com

Μην απογοητεύεστε διότι το βελούδινο κοστούμι που αγοράσατε την προηγούμενη χρονιά θα το ξαναχρησιμοποιήσετε από τον Σεπτέμβριο και μετά. Για τους ζεστούς μήνες τώρα επιλέξτε ένα ελαφρύτερου στιλ, από λινό ή και βαμβακερό ύφασμα για να παραμείνετε δροσερές. Για να αποτίσετε φόρο τιμής στα runways, σας προτείνουμε να προτιμήσετε παστέλ αποχρώσεις ή πολύ απαλά χρώματα.

Δερμάτινα & Βινύλ παλτό

coat.jpg

Είναι αλήθεια ότι το δέρμα, αλλά και το βινύλ μπορούν να θεωρηθούν κατά γενική ομολογία χειμωνιάτικα υφάσματα. Χάρη στη νέα χρωματική παλέτα που έκανε την εμφάνισή της στις περισσότερες spring/summer συλλογές μεγάλων οίκων, τα μακριά δερμάτινα και βινύλ outwears δεν έχουν «αισθανθεί» ποτέ πιο ανοιξιάτικα. Συνδυάστε τα με chunky knit και jean, ενώ μόλις η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει, επιλέξτε να τα συνδυάσετε επάνω από slinky φορέματα μαζί με υπέροχες εσπαντρίγιες.

Λευκά φορέματα

dress.jpg
www.whowhatwear.co.uk

Τα λευκά φορέματα αποτελούν κάθε χρόνο βασικό κομμάτι για τις ζεστές μέρες, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να ενημερώνεστε για τις καινούριες στιλιστικές προτάσεις και τα φρέσκα σχέδια. Απλά αλλά όχι βαρετά, λευκά frocks σε διάφορες παραλλαγές, με φαρδιά σιλουέτα, ιδιαίτερα μανίκια αλλά και με υπέροχες λεπτομέρειες. Σίγουρα θα αποκτήσουν μια πολύ ξεχωριστή θέση τόσο την καρδιά όσο και στη γκαρνταρόμπα σας.

Βερμούδες

bermuda.jpg

Τα bermuda shorts ή αλλιώς οι γνωστές σε όλους βερμούδες θα αποτελέσουν ένα από τα μεγαλύτερα trends για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020. Παρουσιάστηκαν σχεδόν σε όλες τις πασαρέλες των μεγάλων οίκων και αποτελούν αγαπημένο κομμάτι όλων των street styled fashionistas. Μη διστάσετε να τις εντάξετε στα looks σας καθώς συνδυάζονται πολύ εύκολα και είναι ιδανικές για όλες τις ώρες και τις περιστάσεις.

Πουά

dots.jpg
Από αριστερά προς τα δεξιά: @fromluxewithlove.com, @fromluxewithlove.com

To πουά μοτίβο έκανε ένα ήσυχο come back» την περασμένη σεζόν, με το φόρεμα του Zara που αποδείχθηκε ότι ήταν μία από τις πιο περιζήτητες αγορές για το 2019. Έτσι τα polka dots εξακολουθούν να είναι ένα must have trend, μόνο που αυτή τη φορά θα τα συναντήσετε σ’ όλα τα μεγέθη, σ’ όλα τα ρούχα και σε οποιαδήποτε απόχρωση μπορείτε να σκεφτείτε.

Rattan τσάντες

bags.jpg

Πλέον είναι πολύ δύσκολο να πιστέψουμε ότι πριν από 4 χρόνια δεν ενδιαφερόταν κανένας για τις basket bags. Σήμερα, τις έχουμε συναντήσει σε όλες τους τις μορφές και παραλλαγές, με τη φετινή τάση να είναι όλες σε υφή rattan.

Polo μπλούζες

polo.jpg
Από αριστερά προς τα δεξιά: @veronikaheilbrunner @karinafacci

Το preppy shirt θα είναι μία ηρωική αγορά για το 2020, με όλους τους μεγάλους οίκους όπως οι Bottega Veneta και άλλοι να έχουν παρουσιάσει τις δικές τους επιλογές στα polo shirts. Μπορείτε να τα εντάξετε στα καθημερινά σας outfits για τη δουλειά συνδυασμένα με άνετα παντελόνια ή για το Σαββατοκύριακο με στενά jeans και chunky αθλητικά παπούτσια.

Πηγή: glow.gr