ΕΛΛΑΔΑ

Με έναν κέδρο Ιμαλαΐων στέλνει μήνυμα ελπίδας για την νέα χρονιά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Το δέντρο φυτεύτηκε από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα στην περιοχή της Ξηροκρήνης

Έναν κέδρο Ντεοντάρα ή κέδρο Ιμαλαΐων φύτευσε τη Δευτέρα συμβολικά στο πάρκο απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ξηροκρήνης, στα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης με τον δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Όπως δήλωσε ο κ. Ζέρβας, ο οποίος προχώρησε στην ενέργεια αυτή σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες πρασίνου του δήμου, σκοπός είναι να στείλει το μήνυμα ότι η παραμελημένη Β’ Κοινότητα μπαίνει ξανά στο επίκεντρο της διοίκησης του δήμου.

«Σε λίγες ώρες ξεκινά μια καινούρια χρονιά και ξεκινά μια νέα δεκαετία. Κάναμε αυτή την φύτευση του δέντρου για να δώσουμε έναν συμβολισμό. Από την μια πλευρά στις ελπίδες που έχουμε για την νέα χρονιά, την νέα δεκαετία και από την άλλη κάναμε αυτή την φύτευση σε ένα κομμάτι της πόλης μας που υποφέρει» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ζέρβας. Τόνισε πως το δέντρο που φυτεύτηκε είναι εξαιρετικά ανθεκτικό φυτό, ένα φυτό περήφανο και αγέρωχο το οποίο θα φτάσει σε ύψος 30 μέτρων συμβολίζοντας την ελπίδα. «Πρόκειται για μια μικρή προσφορά στους ανθρώπους της περιοχής» είπε.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε επίσης πως την νέα χρονιά θα υπάρξει μέριμνα για την περιοχή, που από τους κατοίκους χαρακτηρίζεται υποβαθμισμένη. «Θα υπάρξει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα συντήρησης των πεζοδρόμων, του αστικού εξοπλισμού, δενδροδόχων ώστε να δείξουμε εμπράκτως το ενδιαφέρον του δήμου προς τα δυτικά» σχολίασε ο κ. Ζέρβας που εξήρε το έργο του Μητροπολίτη Νεαπόλεως- Συκεών κκ. Βαρνάβα.

Σημειώνεται πως το δέντρο που φυτεύτηκε συμβολικά είναι δωρεά του ιδίου του δημάρχου προς τους Θεσσαλονικείς.