ΚΟΣΜΟΣ

Μετεωρολόγοι: Το 2022 θα είναι ένα από τα θερμότερα έτη της ιστορίας

Μετεωρολόγοι: Το 2022 θα είναι ένα από τα θερμότερα έτη της ιστορίας

Ένα από τα θερμότερα έτη της ανθρώπινης ιστορίας αναμένεται να είναι το 2022, όπως εκτιμούν οι επιστήμονες, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Πιο συγκεκριμένα, η μέση παγκόσμια θερμοκρασία αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου 1,09 βαθμό Κελσίου άνω των προ-βιομηχανικών επιπέδων.

Εφόσον επιβεβαιωθεί αυτή η πρόβλεψη, αυτό σημαίνει ότι για 8ο συνεχόμενο έτος ο πλανήτης θα καταγράψει θερμοκρασίες υψηλότερες κατά 1 βαθμό σε σχέση με την προ-βιομηχανική περίοδο.

Οι επιστήμονες έχουν επανειλημμένως προειδοποιήσει ότι ο υδράργυρος θα συνεχίσει να αυξάνεται, αν δεν υπάρξει δραστική μείωση στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Γι’ αυτό, εξάλλου, τα ακραία φαινόμενα καύσωνα γίνονται ολοένα και πιο συχνά και θανατηφόρα, πλήττοντας ταυτόχρονα την παραγωγή τροφίμων.

Τα Ηνωμένα Έθνη, για παράδειγμα, υπολογίζουν ότι η αποδοτικότητα των σοδειών θα μειωθεί κατά 30% τις επόμενες δεκαετίες, ενώ την ίδια στιγμή η ζήτηση για τρόφιμα θα αυξηθεί κατά 50%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στόχος της παγκόσμιας κοινότητας είναι η διατήρηση του ρυθμού αύξησης της θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό Κελσίου.

Πηγή: moneyreview.gr