ΕΛΛΑΔΑ

Μάστιγα η οπαδική βία: Το χρονικό των αιματηρών επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη

Μάστιγα η οπαδική βία: Το χρονικό των αιματηρών επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη

Η δολοφονία του 19χρονου νεαρού στη Θεσσαλονίκη αποτελεί την κορύφωση σειράς περιστατικών οπαδικής βίας με εμπρησμούς, ξυλοδαρμούς και θανάτους που έχουν σημειωθεί κυρίως στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία πέντε χρόνια. Πέρυσι μάλιστα υπήρξε και εισαγγελική παρέμβαση χωρίς όμως όπως φαίνεται αποτελέσματα.

Ο κύκλος του αίματος στον οπαδικό χώρο στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια, τον Μάιο του 2017 όταν ο νεαρός οπαδός του ΠΑΟΚ Νάσος Κωνσταντίνου προσπάθησε να ξεφύγει από οπαδούς αντίπαλης ομάδας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα και λίγες μέρες μετά άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

Στις αρχές του 2020 o Βούλγαρος οπαδός Τόσκο Μποζατσίσκι που ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει τον αγώνα Άρη – ΠΑΟΚ παρασύρθηκε από αυτοκίνητο κοντά στο Μέγαρο Μουσικής και έχασε τη ζωή του όταν προσπάθησε να ξεφύγει από ομάδα που του επιτέθηκε με οπαδικά κίνητα.

Στις 22 Ιανουαρίου 2021, στη Λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή, βγήκαν πιστόλια για οπαδικές διαφορές. Σε ενέδρα που είχε στηθεί δύο άτομα τραυματίστηκαν. Η άγρια συμπλοκή μέρα μεσημέρι προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα η οποία όμως δεν είχε αποτέλεσμα.

Στις 21 Μαρτίου 2021 νέα άγρια επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Χαριλάου με οπαδούς του ΠΑΟΚ και του Άρη. Αποτέλεσμα ήταν δεκάδες καταστροφές σε σταθμευμένα οχήματα.

Στις 27 Μαρτίου 2021 σημειώθηκε εμπρησμός σε πυλωτή στην Καλαμαριά, που αποδίδεται σε οπαδικές διαφορές.

Πηγή: ΕΡΤ