ΚΟΣΜΟΣ

Λυών: Πυροβολισμό δέχθηκε ελληνορθόδοξος ιερέας

Ο Έλληνας ιερέας Νικόλας Κακαβελάκης δέχθηκε δύο πυροβολισμούς στο στομάχι την ώρα που έκλεινε την εκκλησία του.

Δύο μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια με τους τρεις νεκρούς, η Γαλλία βιώνει και πάλι τον τρόμο καθώς ελληνορθόδοξος ιερέας δέχθηκε δύο πυροβολισμούς μπροστά ακριβώς από την εκκλησία του στη Λιόν το απόγευμα του Σαββάτου.

Η επίθεση συνέβη γύρω στις 4 (τοπική ώρα) στο έβδομο δημοτικό διαμέρισμα της πόλης. Η περιοχή γύρω από το σημείο της επίθεσης έχει αποκλειστεί.

Ο ιερέας, ο οποίος εκείνη την ώρα έκλεινε την εκκλησία του, έχει τραυματιστεί στην κοιλιά από σφαίρες κυνηγετικού όπλου και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο δράστης της επίθεσης κατάφερε να ξεφύγει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Figaro, το θύμα της επίθεσης είναι ο Έλληνας ιερέας Νικόλας Κακαβελάκης, 52 ετών. Είναι πρόεδρος της δραστήριας ελληνορθόδοξης κοινότητας της Λιόν.

Ο ιερέας δέχτηκε επί τόπου τις πρώτες βοήθειες από κινητές μονάδες υγείας, καθώς φέρει βαριά τραύματα, και στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, την ίδια μέρα της επίθεσης στη Νίκαια, η αστυνομία της Λιόν είχε συλλάβει έναν Αφγανό με παραδοσιακή ενδυμασία, οπλισμένο με μαχαίρι, έτοιμο – όπως φαίνεται – να εξαπολύσει και αυτός επίθεση.

Αναζητείται ο δράστης

Οι αρχές της Γαλλίας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στην περιοχή Place Jean-Mace, όπου βρίσκεται η ελληνορθόδοξη εκκλησία, και έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους, καθώς ο μεσήλικας δράστης της επίθεσης αναζητείται.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται στο σημείο και η περιοχή έχει αποκλειστεί.