ΣΠΟΡ

Κυπελλούχες Ευρώπης οι Γυναίκες του Εθνικού

Κυπελλούχες Ευρώπης οι Γυναίκες του Εθνικού

Η γυναικεία ομάδα πόλο του Εθνικού κατάκτησε με τρόπο πανηγυρικό τρόπο το δεύτερο LEN Trophy στην ιστορία του πειραϊκού συλλόγου.

Με παρακαταθήκη το 12-8 του πρώτου αγώνα στη Βουδαπέστη, οι «κυανόλευκες» νίκησαν και την Τετάρτη 30/3 τις Ουγγαρέζες της Ντουναουιβάρος με 14-9 στον δεύτερο τελικό, στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» κι επανέλαβαν την επιτυχία του 2010.

Ταυτόχρονα, έκαναν την αρχή για μια ενδεχομένως μεγάλη εβδομάδα στο ελληνικό πόλο, που μπορεί να ολοκληρωθεί στο ίδιο κολυμβητήριο την Κυριακή (3/4), με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τα κορίτσια του Ολυμπιακού.

Με την Τζόνσον να αποκρούει τα πάντα (νικήθηκε μόνο από πέναλτι) και με 4/4 στην παίκτρια παραπάνω, ο Εθνικός προηγήθηκε 5-1 και μετέτρεψαν από νωρίς τον δεύτερο τελικό σε προπόνηση.

Τα γκολ της Σίλαγκι επέτρεψαν στην Ντουναουιβάρος να μειώσει σε 6-4, αλλά Χαραλαμπίδη και Ιωάννου ανέβασαν ξανά τη διαφορά στο +4 (8-4) στο ημίχρονο.

Το υπόλοιπο του αγώνα ήταν τυπική διαδικασία, με την Τζόνσον να δίνει ένα πραγματικό σόου και να γνωρίζει την αποθέωση 3΄45΄΄ πριν τη λήξη, όταν η Ρουμπέση την αντικατέστησε με την Ελένη Σωτηρέλη.