ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός: Σε Ρωσία, Αγγλία και Ιταλία τα νέα κρούσματα της φονικής νόσου

Στην Ευρώπη πλέον έφτασε ο κοροναϊός αφού επιβεβαιώθηκαν κρούσματα στην Ιταλία, την Γαλλία, τη Βρετανία, τη Ρωσία και τη Γερμανία. 

Επιβεβαιώθηκαν και στη Ρωσία τα δύο πρώτα κρούσματα κοροναϊού, σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της χώρας. Συνολικά ο φονικός ιός έχει εμφανιστεί σε 19 χώρες.

Η Ρωσία ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής τα δύο πρώτα κρούσματα της νέας κινεζικής ιογενούς πνευμονίας στο ρωσικό έδαφος και τον επαναπατρισμό των πολιτών της από πολλές περιοχές της Κίνας εξαιτίας της επιδημίας.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκολικόβα, τα δύο άτομα που έχουν προσβληθεί από τον νέο κινεζικό ιό είναι κινέζοι υπήκοοι. Ο ένας βρίσκεται στην περιοχή Τιουμέν των Ουραλίων και ο άλλος στην περιοχή της Υπερβαϊκάλης στην ρωσική Απω Ανατολή, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Νωρίτερα, στην Ιταλία, το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε κήρυξε την χώρα σε κατάσταση συναγερμού για τους επόμενους έξι μήνες, μετά την επιβεβαίωση, το βράδυ της Πέμπτης, ότι δυο κινέζοι τουρίστες που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο της Ρώμης πάσχουν από κοροναϊό.

Παράλληλα υποβλήθηκε σε εξετάσεις και ένας ιταλός έφηβος, ο οποίος ζει στην πόλη Τρεβίζο της περιφέρειας Βένετο και παρουσίασε πυρετό μόλις επέστρεψε από ταξίδι στην Κίνα. Την ίδια ώρα, σε εργαστηριακές εξετάσεις υποβλήθηκε μόλις και ένας άνδρας ο οποίος δούλευε στο ξενοδοχείο της Ρώμης στο οποίο διέμειναν οι δυο Κινέζοι που μολύνθηκαν με τον ιό.

Μέχρι χθες, οι ειδικοί εμφανίζονταν σχετικά καθησυχαστικοί και υπογράμμιζαν ότι οι πιθανότητες να σημειωθεί μετάδοση του κοροναϊού στην χώρα δεν ξεπερνούσαν τις 12%.