ΖΩΗ

Κεφτεδάκια με ντομάτα, πιπεριά και βασιλικό

Κεφτεδάκια με ντομάτα, πιπεριά και βασιλικό

Σε αυτά τα κεφτεδάκια, η ντομάτα, η πιπεριά και ο βασιλικός δίνουν ένα άρωμα Μεσογείου και μια υπέροχη ζουμερή υφή!

  • 20′ προετοιμασία
  • 15′ τηγάνισμα
  • Σύνολο: 35′

Υλικά

Τεμάχια: 16-19

  • 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (άπαχος, κατά προτίμηση από τρανς)
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 ντομάτες, τριμμένες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε ψιλά καρέ
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα (ή φύλλα δυόσμου)
  • 1 αυγό
  • 2 φέτες ψωμί, χωρίς την κόρα (κατά προτίμηση μπαγιάτικο), μουσκεμένες και όχι πολύ καλά στυμμένες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι (για το τηγάνισμα)
  • 2 εκ. από τον πάτο του τηγανιού ελαιόλαδο

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε τα κεφτεδάκια με ντομάτα, πιπεριά και βασιλικό, σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, την ντομάτα και την ψίχα του ψωμιού και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε την πιπεριά, το λάδι, το ξίδι, το μυρωδικό, το αυγό και αλατοπίπερο και ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά.
  • Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.
  • Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού, τους περνάμε από το αλεύρι και τινάζουμε να φύγει το περιττό.
  • Βάζουμε 2 εκ. από τον πάτο του τηγανιού ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και, όταν ζεσταθεί καλά, χωρίς να βγάζει καπνούς, βάζουμε λίγους-λίγους τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε δόσεις, σε μέτρια φωτιά, περίπου 6 – 7 λεπτά την κάθε δόση.

Μυστικά

Εναλλακτικά, αν δεν θέλουμε να κάνουμε τα κεφτεδάκια τηγανητά, τα ψήνουμε στους 200° C στον φούρνο για περίπου 10 λεπτά.

Νίκη Χρυσανθίδου-gastronomos.gr