ΖΩΗ

Κεκάκια-λάβα λεμόνι

Κεκάκια-λάβα λεμόνι

Εύκολα, χωρίς να χρειάζονται καν μίξερ, αυτά τα κεκάκια με την ρευστή κρέμα λεμονιού που ξεχύνεται σαν λάβα, θα σας ξετρελάνουν. Mε μόλις 8 λεπτά ψήσιμο είναι έτοιμα!

15′ προετοιμασία
8′ ψήσιμο
Σύνολο: 23′

  • Υλικά
    Τεμάχια: 121 κούπα κουβερτούρα λευκή σε σταγόνες ή πολύ ψιλοτριμμένη
  • 8 κουτ. σούπας (περίπου 200 γρ.) βούτυρο soft + λίγο ακόμη για τη φόρμα
  • 3 αυγά
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 1½ κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1 τσιμπιά αλάτι
  • λίγο εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα από 1 μεγάλο ακέρωτο λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Διαδικασία

  • Για να ετοιμάσουμε τα κεκάκια-λάβα λεμόνι, πρώτα ρίχνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε ένα μπολ και τα λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
  • Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
  • Ρίχνουμε τα αυγά και τους κρόκους σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη.
  • Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και ομογενοποιούμε.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό και ανακατεύουμε.
  • Τέλος, ενσωματώνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά.
  • Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα με 12 θήκες για μάφιν και μοιράζουμε εκεί το μείγμα.
  • Βάζουμε τα μάφιν σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C, για περίπου 8 λεπτά.
  • Ξεφορμάρουμε προσεκτικά, αφού περάσουμε σιγά-σιγά ένα μαχαίρι ανάμεσα στα κέικ και τη φόρμα.

Μυστικά

Δεν τα ψήνουμε πολύ, γιατί θέλουμε το κέντρο τους να είναι ρευστό. Αν όμως ξεχαστούμε και τα αφήσουμε παραπάνω, δεν υπάρχει πρόβλημα, απλώς θα είναι κανονικά κέικ χωρίς ρευστό κέντρο.

Σοφία Τζιτζέρα – gastronomos.gr