Uncategorized / ΜΟΔΑ

Κανένας δεν περίμενε αυτή τη φθινοπωρινή τάση

Θα φορεθεί από τις πιο τολμηρές και σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητη.

Μια παράξενη τάση έκανε την εμφάνισή της πριν από μερικούς μήνες: Η cottagecore ήρθε να εκφράσει την απλότητα της ζωής στη φύση, έστω και σε μια ρομαντική εκδοχή της, με πρέσβειρες τις influencers που πόζαραν να κάνουν πικνίκ σε καταπράσινα τοπία, με ψάθινες τσάντες και φορέματα που έμοιαζαν βγαλμένα από το «Μικρό σπίτι στο λιβάδι».

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, δεν μοιάζει τόσο παράξενη μια από τις πιο αναπάντεχες τάσεις του φθινοπώρου: τα ρούχα και αξεσουάρ με ναΐφ μοτίβα εμπνευσμένα από τη φύση, από τοπιογραφίες μέχρι σύννεφα, πεταλούδες, ακόμα και παραστάσεις ζώων.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και μάλλον καλόγουστα κομμάτια του trend είναι το πουλόβερ της σχεδιάστριας Lirika Matoshi, με καταγωγή από το Κόσσοβο και έδρα τη Νέα Υόρκη, αντιπροσωπευτικό της ρομαντικής διάθεσης που διαπνέει το brand. Το τύπωμά του θα μπορούσε να προέρχεται κάλλιστα από παιδική ζωγραφιά.

Με κάποιον τρόπο, αυτή η παράξενη τάση εκφράζει απόλυτα τη βαθύτερη ανάγκη μας, στην εποχή της πανδημίας της COVID-19, της επιφυλακτικότητας και του φόβου: να επιστρέψουμε, έστω νοερά, στη φύση, ντυμένη με το πέπλο αθωότητας των παιδικών μας χρόνων. Είναι λοιπόν παραστατική, αλλά και δεόντως εντυπωσιακή για να μην περάσει απαρατήρητη.

Δες πώς φόρεσαν την τάση στο Instagram:

Πηγή: womantoc.gr