ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση τις επόμενες ώρες – Πού αναμένονται καταιγίδες και χαλάζι

Ο καιρός θα παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση από τις επόμενες ώρες, με κύρια χαρακτηριστικά τις σφοδρότατες καταιγίδες, το χαλάζι κατά τόπους και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους πολύ έντονα και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ακόμα και για πλημμυρικά φαινόμενα.

Η ισχυρή κακοκαιρία θα πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Πιο αναλυτικά:

Για σήμερα, Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Ανατολική Πελοπόννησο, Κεντρική Στερεά και Θεσσαλία και καταιγίδες στο Νοτιοδυτικό Ιόνιο.

Οι βροχές και οι καταιγίδες από το μεσημέρι στην Πελοπόννησο (κυρίως στα νότια τμήματα), στο Νότιο Ιόνιο, στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο και στη Δυτική Κρήτη θα ενταθούν και βαθμιαία θα επεκταθούν βορειοανατολικά, επηρεάζοντας έως το βράδυ τα υπόλοιπα τμήματα του Νοτίου και Κεντρικού Αιγαίου, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια.

Τα φαινόμενα στις παραπάνω περιοχές θα είναι ιδιαίτερα έντονα και θα συνοδεύονται από ηλεκτρική δραστηριότητα και τοπικές χαλαζοπτώσεις, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Στερεάς.

Μέχρι 9 μποφόρ οι άνεμοι

Οι άνεμοι στα πελάγη θα ενισχυθούν σημαντικά και θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις θυελλώδεις, 8 μποφόρ, και τοπικά πολύ θυελλώδεις, 9 μποφόρ, ενώ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις, 6-7 μποφόρ, και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρα στο Κεντρικό Αιγαίο τοπικά θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις, 8-9 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6-7 μποφόρ, και στο Κεντρικό Ιόνιο θυελλώδεις, 8 μποφόρ.

Όπως αναφέρει το meteo.gr, την Τετάρτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά τμήματα της χώρας, όπου στη Κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, 7-8 μποφόρ, και στο Νότιο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, 5-6 μποφόρ.