ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Μόλις τρεις ώρες την εβδομάδα θα παίζουν τα παιδιά στο διαδίκτυο

Περιορισμοί στο online gaming

Μόλις τρεις ώρες την εβδομάδα θα επιτρέπεται στους ανήλικους να παίζουν online, όπως αποφάσισαν οι αρμόδιες αρχές στην Κίνα.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά και οι έφηβοι έως 18 ετών θα μπορούν να ασχολούνται με τα διαδικτυακά παιχνίδια από τις 20.00 έως τις 21.00 τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα. Δηλαδή, μόλις τρεις ώρες την εβδομάδα.

Όλες τις υπόλοιπες ημέρες η ενασχόληση με τα online games θα απαγορεύεται, με τις εταιρείες να κινδυνεύουν με εξοντωτικά πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης.

Την ίδια ώρα, σε μια προσπάθεια αυστηροποίησης του πλαισίου λειτουργίας της εν λόγω αγοράς, οι κινεζικές αρχές θα ενισχύσουν τους ελέγχους στις εταιρείες online gaming, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί από τα κρατικά media ως «ναρκωτικό του πνεύματος».

Κι αυτό, διότι οι αρχές έχουν παρατηρήσει σημαντική αύξηση του αριθμού των εφήβων, οι οποίοι είναι εθισμένοι στο online-gaming.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρότινος, οι κινεζικές αρχές επέτρεπαν στους ανήλικους την ενασχόληση με τα διαδικτυακά παιχνίδια για 90 λεπτά την ημέρα.