ΖΩΗ

Θεσσαλονίκη: Το «Χωριό των Μαγεμένων» φέρνει τα Χριστούγεννα πίσω από το άγαλμα Βενιζέλου

Τα 34 ξύλινα σπιτάκια θα γίνουν μια μικρή εορταστική αγορά για μικρούς και μεγάλους και από τις 7 Δεκεμβρίου θα φιλοξενούν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ψυχαγωγικές δράσεις και παιχνίδια για παιδιά

Το “Χωριό των Μαγεμένων” αναμένεται να “ζωντανέψει” για πρώτη φορά τα φετινά Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μία Χριστουγεννιάτικη αγορά, με 34 ξύλινα σπιτάκια, που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί από τον κεντρικό δήμο στην οδό Αριστοτέλους, πίσω από το άγαλμα Βενιζέλου, με στόχο να μεταφερθεί η εορταστική ατμόσφαιρα στην πόλη για μικρούς και μεγάλους.

Στα ομοιόμορφα ξύλινα σπιτάκια που θα τοποθετηθούν στο χώρο, οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης θα έχουν τη δυνατότητα να πωλούν -μεταξύ άλλων- χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά γλυκά, πίτες και ζαχαρωτά, γλυκά του κουταλιού, ζεστά και κρύα ροφήματα, χριστουγεννιάτικα είδη δώρων και παιχνίδια.

Πιο συγκεκριμένα, το “Χωριό των Μαγεμένων” θα λειτουργήσει από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου 2020 στο τμήμα της οδού Αριστοτέλους που περικλείεται από τις οδούς Μητροπολίτου Γενναδίου, Φιλίππου, Χαλκέων και Εγνατίας. Παράλληλα, η πλατεία θα ονομαστεί σε “Πλατεία των Μαγεμένων” καθώς από τις 7 Δεκεμβρίου και για έναν ολόκληρο μήνα θα πραγματοποιούνται στο χώρο καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ψυχαγωγικές δράσεις και παιχνίδια για παιδιά.

Η “μεταμόρφωση” του χώρου πίσω από το άγαλμα Βενιζέλου σε χριστουγεννιάτικο χωριό θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου. Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση, υπεύθυνος φορέας για τη λειτουργία της χριστουγεννιάτικης αγοράς είναι ο δήμος Θεσσαλονίκης ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος, ως συμμετέχων φορέας στην οργάνωση των εκδηλώσεων και των δράσεων, αναλαμβάνει την ανάθεση της φύλαξης του χώρου σε ιδιωτική εταιρία καθώς και την εποπτεία της καθαριότητας.