ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη και ομολόγησε ο δράστης της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του 19χρονου

Ομολόγησε ο 23χρονος που συνελήφθη την Τετάρτη 2/2 ότι αυτός έδωσε το χτύπημα που έκοψε το νήμα της ζωής του 19χρονου Άλκη στη δολοφονική επίθεση οπαδών που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης 1/2 στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για έναν από τους πιο σκληρούς χούλιγκανς στη Βόρεια Ελλάδα, για τον οποίο εκκρεμεί δίκη, καθώς το 2019 είχε συλληφθεί και πάλι για οπαδική συμπλοκή.

Ο συλληφθείς για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη είναι 23 χρόνων, αλβανικής καταγωγής, με άδεια διαμονής στη χώρα και σεσημασμένος στις Αρχές.

Τα στοιχεία που έχει σε βάρος του η Ελληνική Αστυνομία είναι συντριπτικά, ενώ το πιο ουσιαστικό είναι ότι τον έχει αναγνωρίσει ένας από τους τραυματίες, ο οποίος ήταν μαζί με τον 19χρονο Άλκη, λίγο πριν πέσει νεκρός.

Οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει υλικό από κάμερες ασφαλείας, που έχουν καταγράψει τη διαδρομή των αυτοκινήτων, με τα οποία έφτασαν και έφυγαν από το σημείο της δολοφονίας οι δράστες, ενώ υπάρχουν και μαρτυρίες και περιγραφές σημαντικών αυτοπτών μαρτύρων.

Το αυτοκίνητο με το οποίο έφτασε στο σημείο της δολοφονίας ο 23χρονος ανήκει στον ίδιο, ενώ οι Αρχές προχωρούν και στην ταυτοποίηση κι άλλων ατόμων που πήραν μέρος στην δολοφονία.

Επίσης, το πιθανότερο είναι, να κατηγορηθούν πολλά άτομα ως δράστες της δολοφονίας, καθώς σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ήταν βαριές οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που εντόπισε, άρα πολλά και τα άτομα που του επιτέθηκαν.

Οι έρευνες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνεχίζονται και για τη σύλληψη των υπόλοιπων δραστών.

Το τελευταίο αντίο στον 19χρονο Άλκη

Νωρίτερα, σε κλίμα βαθιάς οδύνης κηδεύτηκε στη Βέροια ο 19χρονος Άλκης. Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, στα Κοιμητήρια της Βέροιας, με την οικογένεια, τους συγγενείς και φίλους του να είναι απαρηγόρητοι από τον ξαφνικό χαμό του.

Η δε ταφή του πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο των Κοιμητηρίων, με τους παρευρισκόμενους να αφήνουν κίτρινα και λευκά λουλούδια στη μνήμη του, λέγοντας το «τελευταίο αντίο».