ΤΕΧΝΕΣ

Θεσσαλονίκη: Στις 12 με 18 Μαΐου η 14η Μουσική Εβδομάδα

Θεσσαλονίκη: Στις 12 με 18 Μαΐου η 14η Μουσική Εβδομάδα

Βήμα σε όλους τους μαθητές του Ωδείου Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης να παρουσιάσουν όσα έχουν μάθει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και να αποκτήσουν αντίληψη της σκηνής δίνεται στις συναυλίες της 14ης Μουσικής Εβδομάδας που διοργανώνεται στις 12 με 18 Μαΐου, φέτος σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

«Η Μουσική Εβδομάδα αφ’ ενός αποτελεί μία πρωτοτυπία του Ωδείου Άνω Πόλης σε πανελλήνιο επίπεδο, αφ’ ετέρου πραγματοποιείται για 14η συνεχόμενη χρονιά και είναι το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων, ενώ περιλαμβάνει τις συναυλίες όλων των μαθητών» τόνισε ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου, αρχιμουσικός, Παναγιώτης Διαμαντής, σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος της εκδήλωσης στο χώρο εκδηλώσεων Βetsson, στον πολυχώρο Μύλο.

«Ο καλλιτέχνης πρέπει να μπορέσει να γευτεί τη σκηνή κι αυτό είναι δύσκολο να γίνει από τα πρώτα βήματα. Εμείς προσφέρουμε αυτή τη δυνατότητα και μάλιστα από πολύ μικρή ηλικία» υπογράμμισε ο κ. Διαμαντής προσθέτοντας ότι «σκοπός δεν είναι μόνον η καλλιτεχνική δραστηριότητα, καθώς μέσα από αυτή την όλη προσπάθεια δημιουργείται και διαπλάθεται ο χαρακτήρας του κάθε μαθητή, που ασχολείται με τη μουσική». Δική μας επιδίωξη δεν είναι να παράξουμε επαγγελματίες μουσικούς, αλλά να διαμορφώσουμε πρωτίστως καλούς ακροατές, οι οποίοι θα μπορούν να επιλέξουν σωστά το μουσικό είδος, το οποίο είτε θα τους αντιπροσωπεύει ή θα το υποστηρίξουν στη ζωή τους, επισήμανε.

Το πρόγραμμα της 14ης Μουσικής Εβδομάδας

Θεσσαλονίκη: Στις 12 με 18 Μαΐου η 14η Μουσική Εβδομάδα

Κάθε απόγευμα στις 18.30 από τις 12 έως τις 18 Μαΐου στο θέατρο του Π.Κ.Ι.Ν. Παναγίας Λαοδηγήτριας (Αισχύλου 17) της Άνω Πόλης με ελεύθερη είσοδο, θα παρουσιάζονται οι συναυλίες των σπουδαστών του Ωδείου Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης. Στις σόλο συναυλίες θα ακουστούν ήχοι από διαφορετικά μουσικά όργανα και θα συμμετάσχουν μαθητές διαφορετικών επιπέδων. «Είναι μία σημαντική εκπαιδευτική προσέγγιση, επειδή οι υπόλοιποι μαθητές μπορούν να ακούσουν, να επιβραβεύσουν, να κατανοήσουν λάθη και να προσπαθήσουν να φθάσουν οι μικρότεροι το επίπεδο των μεγαλύτερων» ανέφερε ο κ. Διαμαντής.

Στις 15 Μαΐου, στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία, στο Βασιλικό Θέατρο με την παρουσίαση των Μουσικών Συνόλων του Ωδείου, (της Συμφωνικής Ορχήστρας, της Παιδικής Χορωδίας, της Μικτής Χορωδίας, του Ροκ Συνόλου, του Παραδοσιακού Σχήματος, του Λαϊκού Σχήματος κ.ά.) με ελεύθερη είσοδο (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

«Το Ωδείο Άνω Πόλης δεν είναι απλά ένα στείρο εκπαιδευτικό ίδρυμα, το οποίο αρκείται μόνο στην εκπαίδευση των μαθητών, αλλά ένας πολύ ζωντανός και δραστήριος καλλιτεχνικός οργανισμός. Προσπαθούμε να έχουμε εξωστρέφεια, ούτως ώστε να κοινοποιήσουμε όσα μαθαίνουν οι μαθητές στο Ωδείο, στην τάξη και στα μαθήματα και μέσα από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, οι οποίες διοργανώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς» τόνισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του.

Από την πλευρά της, η Μάρθα Μαγγίρα, υπεύθυνη επικοινωνίας και εκπρόσωπος του εκπαιδευτικού προσωπικού του Ωδείου Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης, ανέφερε ότι η Μουσική Εβδομάδα συμπυκνώνει όλη την ουσία της εκπαιδευτικής χρονιάς και βοηθά τα παιδιά να αντιμετωπίσουν τα άγχη και τον φόβο τους και να επικοινωνήσουν την εμπειρία τους. Η Χρυσάνθη Όκα εκπρόσωπος των σπουδαστών τόνισε ότι το κοινό κάθε χρόνο είναι και πιο δεκτικό και η Μουσική Εβδομάδα έχει γίνει γιορτή για την περιοχή της Άνω Πόλης και ευρύτερα της Θεσσαλονίκης. Το Ωδείο Άνω Πόλης ετοιμάζει εκδηλώσεις και στο εξωτερικό και συνεχίζει το πρόγραμμα στο εσωτερικό, ανέφερε η Ελένη Διαμαντή κόρη του Παναγιώτη Διαμαντή πρώην μαθήτρια, νυν καθηγήτρια του Ωδείου Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης υπεύθυνη των μουσικών συνόλων.