ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κοσμοπλημμύρα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού

Θεσσαλονίκη: Κοσμοπλημμύρα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού

Χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν την Κυριακή 2/4 στην πλατεία Αριστοτέλους σε μία συναυλία που διοργανώθηκε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού.

Η εν λόγω συναυλία, για οποία «πλημμύρισε» η πλατεία, διοργανώθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ, με την υποστήριξη του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στην επερχόμενη ιδιωτικοποίηση του νερού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σε ιδιώτες και το νερό; – Μια «περίεργη» Ρυθμιστική Αρχή και ο φόβος αύξησης των τιμών

Κεντρικό σύνθημα ήταν το «Υπερασπίσου το νερό» με αναφορά στον νόμο που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τίτλο: «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής – Εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για τη χρήση και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέσω της ενσωμάτωσης των οδηγιών ΕΕ 2018/2001 και 2019/944 – Ειδικότερες διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος».

Στη συμμετοχή του κόσμου έδωσε έμφαση ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΥΑΘ Γιώργος Αρχοντόπουλος, σημειώνοντας ότι «ξεκίνησαν άνθρωποι από την Πιερία, τη Δράμα, τη Λάρισα και ήρθαν στη συναυλία». «Να μην γίνει το νερό όπως το ρεύμα ακριβό» σχολίασε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ και υποστήριξε ότι «η Ρυθμιστική Αρχή Υδάτων είναι μια ιδιωτικοποίηση όπως και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας».

Ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Δημήτρης Μυστακίδης, το μουσικό σχήμα «Η Πριγκιπέσα» και οι «Χειμερινοί Κολυμβητές» έστειλαν από τη σκηνή το δικό τους μήνυμα.