ΖΩΗ

Θεσσαλονίκη: Από τη Δευτέρα θα αρχίσει να δέχεται αιμοδότες ο χώρος στη ΔΕΘ

Μέτρα διευκόλυνσης των εθελοντών καθώς η είσοδος των οχημάτων στο ΑΧΕΠΑ είναι πλέον ελεγχόμενη λόγω του κοροναϊού

Ελεγχόμενη είναι πλέον η είσοδος των οχημάτων στο ΑΧΕΠΑ, το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κοροναϊό. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης, μπορούν να εισέρχονται μόνο τα οχήματα που μεταφέρουν ασθενείς, ενώ απαγορεύεται η είσοδος και η στάθμευση όλων των άλλων αυτοκινήτων στο χώρο του νοσοκομείου και γι’ αυτό το λόγο αποφασίστηκε το κλείσιμο των εισόδων. Όσον αφορά τις προμηθεύτριες εταιρίες θα μπορούν να παραδίδουν τα υλικά στις αποθήκες του νοσοκομείου, καθημερινά μόνο κατά τις ώρες 7:00 πμ -10:00 πμ.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo αποφάσισε την παραχώρηση χώρου εντός του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης για την διενέργεια αιμοληψιών από κλιμάκιο του Κέντρου Αίματος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ,

Ο χώρος, που θα είναι στελεχωμένος από προσωπικό του Κέντρου Αίματος Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ, βρίσκεται στο περίπτερο 11 (απέναντι από το περίπτερο 1) και θα αρχίσει να δέχεται αιμοδότες από την Δευτέρα 9 Μαρτίου, με προοπτική να παραμείνει σε λειτουργία τουλάχιστον για ένα δίμηνο.

Οι ώρες προσέλευσης αιμοδοτών είναι την Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 08:30-13:30 και την Τετάρτη 10:30-13:30, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα για στάθμευση οχημάτων σε παρακείμενο χώρο (με είσοδο των αυτοκινήτων από την Πύλη Εμπορίου του εκθεσιακού κέντρου).