ΤΕΧΝΕΣ

Θα υπάρξουν κι άλλα πρότζεκτ στο σύμπαν του «Breaking Bad»;

Θα υπάρξουν κι άλλα πρότζεκτ στο σύμπαν του «Breaking Bad»;

Με το φινάλε του «Better Call Saul» που – μετά από έξι σεζόν – προβλήθηκε πριν από μερικές ημέρες, είναι αυτό το τέλος της κληρονομιάς του «Breaking Bad» ή θα υπάρξουν κι άλλες σχετικές τηλεοπτικές ιστορίες;

Το «Breaking Bad», η δραματική σειρά του δικτύου AMC που έκανε πρεμιέρα το 2008 και αγαπήθηκε από εκατομμύρια κόσμου, εντάσσεται αναμφισβήτητα στις λίστες με τις καλύτερες σειρές της σύγχρονης τηλεόρασης.

Οι Γουόλτερ Γουάιτ (Μπράιαν Κράνστον) και Τζέσι Πίνκμαν (Άαρον Πολ) έγιναν γρήγορα από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες της χρυσής εποχής της τηλεόρασης, καθώς και σύμβολα της ποπ κουλτούρας.

Ο κόσμος του «Breaking Bad» έχει επεκταθεί από το φινάλε της σειράς το 2013. Ένα αποχαιρετιστήριο φιλμ, το «El Camino», γέμισε τα κενά του ταξιδιού του Πίνκμαν ενώ το δημοφιλές πρίκουελ «Better Call Saul» εστίασε στη μεταμόρφωση του Τζίμι ΜακΓκιλ (Μπομπ Όντενκερκ) στον διεφθαρμένο δικηγόρο Σολ Γκούντμαν. Κι ενώ άλλα τηλεοπτικά franchises δεν γνώρισαν επιτυχία με τα spinoffs, το «Breaking Bad» έχει γίνει πλουσιότερος – σε μεγάλο βαθμό χάρη στην παρουσία του δημιουργού Βινς Γκίλιγκαν όλα αυτά τα χρόνια.

Με το φινάλε του «Better Call Saul» που – μετά από έξι σεζόν – προβλήθηκε πριν από μερικές ημέρες, είναι αυτό το τέλος της κληρονομιάς του «Breaking Bad» ή θα υπάρξουν κι άλλες σχετικές τηλεοπτικές ιστορίες; Πόσες σειρές και φιλμ διαδραματίζονται στο σύμπαν του «Breaking Bad»; Αυτό αποτελείται από τις πέντε σεζόν της πρωτότυπης σειράς, το φιλμ «El Camino: A Breaking Bad Movie» που ακολούθησε και τέλος η σειρά «Better Call Saul».

Πέραν αυτών των τριών πρότζεκτ, έχει γυριστεί και ένας ικανοποιητικός αριθμός διαδικτυακών σειρών, συμπεριλαμβανομένου του «Breaking Bad: Original Minisodes» το οποίο κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια προβολής του «Breaking Bad». Το «Snow Globe: A Breaking Bad Short» κυκλοφόρησε παράλληλα με το «El Camino» και εστίαζε στον Τοντ (Τζέσι Πλέμονς).

Για τους πιστούς θαυμαστές, υπάρχει και η σειρά κινουμένων σχεδίων «Slippin’ Jimmy» που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2022 για να συμπέσει με το φινάλε του «Better Call Saul». Η σειρά, που αποτελείται από έξι επεισόδια, ακολουθεί τις περιπέτειες του Τζίμι ΜακΓκιλ σε νεαρή ηλικία.

O Βινς Γκίλιγκαν και η πιθανότητα ενός ακόμα spinoff

Λίγο πριν την προβολή του τελευταίου επεισοδίου του «Better Call Saul», ο δημιουργός Βινς Γκίλιγκαν επιβεβαίωσε ότι το επόμενό του πρότζεκτ δεν θα διαδραματίζεται στο σύμπαν του «Breaking Bad» – ωστόσο δεν αποκλείεται μια επιστροφή σε αυτό στο μέλλον.

«Σίγουρα μπορώ να φανταστώ μια επιστροφή», δήλωσε ο Γκίλιγκαν στο περιοδικό Rolling Stone. «Θα ήθελα να το κάνω, να συνεχιστεί αυτή η ιστορία. Αλλά χωρίς να αναφέρω ονόματα, κοιτάζω μερικούς από τους κόσμους, τα σύμπαντα, τις ιστορίες που αγαπώ – είτε αυτές είναι τηλεοπτικές ή κινηματογραφικές. Και πιστεύω ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο σημείο το οποίο είναι δύσκολο να εξηγήσεις όταν έχεις κάνει τόσο πολλά για ένα ίδιο σύμπαν. Απλώς το αφήνεις. Και μερικά σύμπαντα είναι πιο μεγάλα, πιο ελαστικά. Το δικό μας είναι μικρό, στην πόλη Αλμπουκέρκη στο Νέο Μεξικό ενάντια αυτά των άλλων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών πρότζεκτ». Και συμπλήρωσε: «Το βασικό πράγμα που με φοβίζει είναι να καθιερωθώ σε ένα μόνο πρότζεκτ. Ναι, θα μπορούσα να κάνω περισσότερα στο σύμπαν του “Breaking Bad”. Και ίσως κάποια μέρα το κάνω, κυρίως αν έχω αποτύχει σε οτιδήποτε έρθει στη συνέχεια. Αλλά τώρα, είτε υπάρχει περισσότερος χώρος να εξελιχθώ ή όχι – και πιθανόν να υπάρχει – αισθάνομαι ότι ήρθε η ώρα να κάνω κάτι καινούργιο».

H επιθυμία της AMC

Ναι, και βέβαια το επιθυμεί. Μιλώντας τον Ιούνιο, ο πρόεδρος ψυχαγωγίας στα AMC Networks Νταν ΜακΝτέρμοντ, είπε ότι ελπίζει στην παραγωγή ακόμα ενός spinoff. «Μπορώ να σας πω ότι αν μπορούσα να κάνω οτιδήποτε για να ενθαρρύνω τον Βινς (Γκίλιγκαν) και τον Πίτερ (Γκουλντ) να συνεχίσουν στο ίδιο σύμπαν, τότε θα το έκανα», είπε ο ΜακΝτέρμοντ στο Variety. «Νομίζω ότι θα πρέπει να τους ρωτήσετε, αλλά οι πόρτες είναι πάντα ανοιχτές και περιμένω την ημέρα που θα χτυπήσει το κινητό μου και οι Βινς, Πίτερ και οι φίλοι μας στη Sony θα μου πουν: “Νομίζω ότι έχουμε ακόμα ένα σόου στον κόσμο του “Breaking Bad”».

Πηγή: kathimerini.gr με πληροφορίες από το NME, το Rolling Stone