ΤΕΧΝΕΣ

Η (τελευταία) επιστροφή του Χάρισον Φορντ στον Ιντιάνα Τζόουνς

Η (τελευταία) επιστροφή του Χάρισον Φορντ στον Ιντιάνα Τζόουνς

Οι επικές περιπέτειες του διασημότερου κινηματογραφικού αρχαιολόγου φτάνουν στο τέλος τους το 2023, σαράντα χρόνια μετά τους Κυνηγούς της Χαμένης Κιβωτού (1981) και η πρώτη εικόνα του «Indiana Jones 5» είναι γεγονός.

Αποκαλύφθηκε υπό τους ήχους του κλασικού μουσικού θέματος της ταινίας που ερμήνευσε ζωντανά ορχήστρα στο Star Wars Celebration, τη συγκέντρωση των φαν του franchise Star Wars, στο Αναχάιμ της Καλιφόρνια, με τον Χάρισον Φορντ επί σκηνής, σε μία συγκινητική συνάντηση με τον συνθέτη Τζον Γουίλιαμς. «Αυτή η μουσική με ακολουθεί παντού», είπε ο Φορντ, ευχόμενος στον συνθέτη που γιόρτασε πρόσφατα τα 90ά του γενέθλια.

Η εικόνα δεν αποκαλύπτει πολλά (ούτως ή άλλως η παραγωγή δεν έχει δώσει πληροφορίες για την πλοκή), ωστόσο η γνώριμη φιγούρα του Indy με το καπέλο και το λάσο, καθώς διασχίζει μία κρεμαστή γέφυρα από σχοινιά σε κάποια σπηλιά, προκάλεσε ενθουσιασμό.

Ο Χάρισον Φορντ είπε ότι «η ταινία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί» και δήλωσε περήφανος για αυτήν.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τζέιμς Μάνγκολντ, ο οποίος πήρε τη σκυτάλη από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ που σκηνοθέτησε τις τέσσερις προηγούμενες ταινίες «Ιντιάνα Τζόουνς» και μαζί με τον Φορντ παίζουν η Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ, ο Μαντς Μίκελσεν, ο Αντόνιο Μπαντέρας, ο Τόμας Κρέτσμαν, ο Μπόιντ Χόλµπρουκ, η Σονέτ Ρενέ Γουίλσον και ο Τόμπι Τζόουνς.

Όσο για τον ηλικίας 79 ετών Χάρισον Φορντ, ο Μίκελσεν μιλώντας για την εξαιρετική φυσική του κατάσταση είχε πει πριν από λίγους μήνες: «Θυμάμαι την πρώτη μέρα που κάναμε γυρίσματα. Ήταν νυχτερινή λήψη, σταματήσαμε στις 5 το πρωί και μετά πήρε το mountain bike του και έκανε μία διαδρομή 50 χιλιομέτρων».

Πηγή: HuffPost Greece με πληροφορίες από Indiewire