ΤΕΧΝΕΣ

Η ταινία με την πρώτη ερωτική σκηνή στην ιστορία της Marvel (BINTEO)

Το Marvel Cinematic Universe έχει παραμείνει σχεδόν εξ ολοκλήρου ένα σύμπαν χωρίς σεξ στις 25 μεγάλου μήκους ταινίες του. Τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Αυτό πρόκειται να αλλάξει με το πολυαναμενόμενο «Eternals» που ανάμεσα στις άλλες πρωτιές του σε σχέση με τη φιλμογραφία της Marvel, περιλαμβάνει μια ερωτική σκηνή μεταξύ δύο βασικών χαρακτήρων.

Παρότι οι λεπτομέρειες της πλοκής δεν έχουν αποκαλυφθεί, οι φαν υποψιάζονται ότι η σκηνή θα αφορά το ερωτικό τρίγωνο που βρίσκεται στο επίκεντρο της αφήγησης μεταξύ των υπερηρώων Σέρσι (Τζέμα Τσαν) και Ίκαρις (Ρίτσαρντ Μάντεν) και του, τουλάχιστον προς το παρόν, πολύ θνητού Ντέιν (Κιτ Χάρινγκτον).

Σε συνέντευξη της στο IndieWire, η σκηνοθέτις Κλόε Ζάο εξήγησε γιατί ήταν σημαντικό να απεικονίσει κινηματογραφικά την ερωτική πράξη, ενώ μίλησε και για την ουμανιστική προσέγγιση της στον τρόπο που κάνει ταινίες.

«Από εκείνη τη στιγμή μέχρι αυτό που θα δείτε στην οθόνη υπήρξε σίγουρα πολλή συζήτηση για το πώς θα το κάνουμε», είπε η Ζάο. «Αλλά νομίζω ότι η επιθυμία να κάνουμε κάτι διαφορετικό είναι πολύ έντονηαναφορικά με το πού βρίσκεται η Marvel Studios αυτή τη στιγμή. Νομίζω ότι είναι όπως όταν τα γουέστερν πέρασαν στη ρεβιζιονιστική περίοδο της αναθεώρησηςτη δεκαετία του ’70. Θεωρώ ότι συμβαίνει σε ταινίες με υπερήρωες -ή τουλάχιστον είμαστε στο μεταίχμιο. Οπότε αυτές οι σκηνές μόλις άρχισαν να συμβαίνουν».

Η εν λόγω σκηνή υπήρχε ήδη στο σενάριο του «Eternals» όταν η βραβευμένη με Όσκαρ σκηνοθέτις του «Nomadland» -η οποία και το θεωρεί ουσιαστικό στοιχείο της ταινίας- ανέλαβε το φιλμ.

«Είναι πολύ όμορφο να μπορέσουμε να δείξουμε δύο ανθρώπους οι οποίοι αγαπούν ο ένας τον άλλον, όχι μόνο συναισθηματικά και διανοητικά αλλά και σωματικά, και να έχουμε μια ερωτική σκηνή που να δείχνει την αγάπη, τη συμπόνια και την τρυφερότητα τους», πρόσθεσε.

Τα πρώτα σχόλιακάνουν λόγο για μία «πολύ ήπια» και «πολύ G-rated» σκηνή, επομένως οι προσδοκίες είναι χαμηλές όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίον εισέρχεται η Marvel στη νέα εποχή. Οι φαν παρατήρησαν ότι ήρωες που έχουμε δει σε τηλεοπτικές σειρές της Marvel, όπως η «Jessica Jones» και οι οποίοι δεν έχουν ακόμη διασταυρωθεί σε μεγάλο βαθμό με τους τρέχοντες χαρακτήρες του MCU, ήταν πιο σαφείς και αποφασιστικοί στις ερωτικές γνωριμίες τους.

Παρόμοια είναι και η προσέγγιση της Τσαν, η οποία σε συνέντευξη της στο ιταλικό Vanity Fair πριν από έναν χρόνο, έλεγε όσον αφορά την αφήγηση της ιστορίας, ότι το love story που ζει ο χαρακτήρας της «ήταν ένας από τους λόγους που με τράβηξαν σε αυτό το πρότζεκτ».

Πέρα από τη βασική ρομαντική ιστορία, το «Eternals» περιλαμβάνει επίσης τον πρώτο γκέι υπερήρωα του franchise, τον Phastos (τον υποδύεται ο Μπράιαν Τάιρι Χένρι), ο οποίος είναι παντρεμένος με ένα παιδί. Ο χαρακτήρας «γράφηκε στην ιστορία» από την αρχή, εξήγησε η Ζάο, προσθέτοντας ότι ελπίζει πως οι σκηνές του δεν θα λογοκριθούν όταν η ταινία φτάσει στις αίθουσες σε όλο τον κόσμο.

«Δεν ξέρω όλες τις λεπτομέρειες, αλλά πιστεύω ότι προηγήθηκαν συζητήσεις και υπάρχει μεγάλη επιθυμία από την πλευρά της Marvel και από τη δική μου – το συζητήσαμε- να μην αλλάξουμε το μοντάζ της ταινίας», πρόσθεσε, σταυρώνοντας τα δάχτυλα για καλή τύχη.

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες στις 4 Νοεμβρίου.

Πηγή: Cole Delbyck-HuffPost US