Uncategorized / ΣΠΟΡ

Η Λιόν «πέταξε έξω» τη Σίτι και προκρίθηκε στους ημιτελικούς (BINTEO)

Ο Κορνέ σκόραρε για 4η φορά σε 3 ματς απέναντι στη Σίτι, που ισοφάρισε με τον Ντε Μπρόινε, αλλά η Λιόν νίκησε 3-1 με δύο γκολ του Ντεμπελέ που μπήκε στο 75′ και πέρασε στους «4» του Champions League!

Αντάξια «αυλαία» στην προημιτελική φάση του Champions League έριξε το σημερινό ματς της Μάντσεστερ Σίτι με τη Λιόν και η νίκη πρόκριση με 3-1 της δεύτερης, που θα αντιμετωπίσει έτσι την προσεχή Τετάρτη (19/08) τη Μπάγερν Μονάχου στον ημιτελικό της διοργάνωσης…

Με τον Κορνέ να σκοράρει για… τέταρτη φορά σε τρεις αναμετρήσεις απέναντι στους «σίτιζενς», οι ψυχωμένοι Γάλλοι πήραν προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 24’, αλλά ο Ντε Μπρόινε κατάφερε να φέρει το ματς σε ισορροπία στο 69’ κι όλα έδειχναν… παράταση.

Ωστόσο, ο ερχόμενος από τον πάγκο ως αλλαγή στο 75’ Ντεμπελέ είχε… άλλη άποψη. Πέτυχε το 2-1 τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του, σε μια φάση που εξετάστηκε με VAR αλλά θα… σηκώσει συζήτηση αφού ο Εκαμπί -που αφήνει την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του στο ξεκίνημα- είναι εκτεθειμένος.

Για να «σφραγίσει» την πρόκριση της Λιόν στην επόμενη φάση, σκοράροντας ξανά στο 87’ κι ενώ ένα λεπτό νωρίτερα ο Στέρλινγκ έχασε το… άχαστο σε κενή εστία και δεν επέτρεψε στην Μάντσεστερ Σίτι να ξαναμπεί στο «κόλπο»!

Το ματς

Η Σίτι ξεκίνησε πιέζοντας πολύ ψηλά και απείλησε μόλις στο 3’, από προσπάθεια και εξαιρετική κίνηση του Στέρλινγκ που έκανε το γύρισμα προς την μικρή περιοχή, αλλά πρόλαβε κι έκοψε καίρια ο Μάρσαλ, για να διώξει τελικά σε κόρνερ ο Μαρσέλο!

Η Λιόν απάντησε επτά λεπτά μετά, με το ευθύβολο σουτ του Μάρσαλ έξω από την περιοχή, αλλά ο Έντερσον ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε.

Παρόλα αυτά, όσο περνούσαν τα λεπτά, ναι μεν η κατοχή της μπάλας ήταν στα πόδια των παικτών των τυπικά γηπεδούχων όμως τόσο η γαλλική ομάδα έβρισκε τα «πατήματά» της. Πίστευε ότι μπορούσε να κοντράρει τον αντίπαλό της και κατάφερνε να τον κρατήσει… ανενεργό επιθετικά, κλείνοντας σωστά όλους σχεδόν τους χώρους.

Ήταν εμφανές πως η Λιόν στόχευε να «χτυπήσει» σε κάποια αντεπίθεση και, κάπως έτσι, ουσιαστικά, ήρθε και το 0-1, στο 24ο λεπτό της αναμέτρησης του «Ζοσέ Αλβαλάδε»…

Όταν ο Εκαμπί έφυγε ταχύτατα στην κόντρα, ο Γκαρσία πρόλαβε να του βάλει το τάκλιν, αλλά ο επερχόμενος Κορνέ με αριστοτεχνικό πλασέ στην αριστερή γωνία και τον Έντεσον εκτός εστίας, άνοιξε το σκορ!

Από το ημίωρο και μετά, η ομάδα από το Μάντσεστερ πήρε τα ηνία και προσπάθησε να πάει στα αποδυτήρια τουλάχιστον με ένα γκολ. Ωστόσο, οι όποιες υποψίες ευκαιρίας ήρθαν μόνο από «στημένες» μπάλες, με τον Λόπες να αποκρούει τις εκτελέσεις φάουλ του Ντε Μπρόινε στο 28’ και στο 39’ και κάποια κόρνερ να περνούν ανεκμετάλλευτα, επίσης.

Η πιο «καθαρή» φάση για γκολ για τους «πολίτες» καταγράφηκε στο πρώτο από τα δύο λεπτά του επιπλέον χρόνου του πρώτου ημιχρόνου. Όταν ο Στέρλινγκ κατέβασε ωραία την μπάλα, από γέμισμα του Ντε Μπρόινε, σούταρε από πολύ πλάγια θέση, αλλά ο Κορνέ πρόλαβε κι έδιωξε σε κόρνερ, διατηρώντας έτσι το 0-1…

Στην επανάληψη, το σκηνικό διατηρήθηκε ίδιο και… απαράλλαχτο, με την Μάντσεστερ Σίτι να συνεχίζει να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά να μην μπορεί να βρει τρόπο να γίνει ουσιαστικά απειλητική.

Είναι ενδεικτικό πως ο Πεπ Γκουαρντιόλα έκανε την πρώτη του αλλαγή πριν συμπληρωθεί μια ώρα παιχνιδιού, ρίχνοντας στο ματς τον Μαχρέζ και αλλάζοντας το σύστημα της ομάδας του σε 4-2-1-3.

Τελικά, η… λύτρωση ήρθε από τα πόδια του Ντε Μπρόινε, που κατάφερε να νικήσει τον Λόπες στο 69’, μετά από την πέμπτη ασίστ του Στέρλινγκ στην διοργάνωση, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Με την ψυχολογία υπέρ τους αλλά και τον τίτλο του φαβορί, οι Άγγλοι φάνταζαν ως εκείνοι που θα έφταναν κοντά και στο 2-1, με τον Ζεσούς να χάνει μια κραυγαλέα ευκαιρία να το πετύχει, στο 77ο λεπτό!

Εν τέλει, η αυταπάρνηση και το πάθος της Ολιμπίκ ήταν εκείνα που, κόντρα στη ροή που είχε πάρει το ματς, οδήγησαν στο… 1-2. Όταν ο -ερχόμενος από τον πάγκο- Ντεμπελέ εκμεταλλεύθηκε την ωραία κάθετη πάσα του Αουάρ, με τον Εκαμπί να αφήνει τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του, όντας οφσάιντ, βγήκε απέναντι στον Έμερσον, τον πλάσαρε και σκόραρε στο 79’!

Η Σίτι δεν σάστισε, έψαξε την εκ νέου ισοφάριση, δεν μπορεί να πει όμως κανείς το ίδιο και για τον Στέρλινγκ, ο οποίος σε κενή εστία δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, για να κάνει το 2-2, στο 86ο λεπτό…

Κι επειδή η ιστορία… επαναλαμβάνεται, ξανά ο Ντεμπελέ, ξανά από ασίστ του Αουάρ, ξανά «στο καπάκι», αποδείχτηκε πιο εύστοχος από τον αντίπαλό του, για να πετύχει το 1-3 στο 87’ και να σφραγίσει οριστικά την υπόθεση πρόκριση για τη Λιόν!