ΣΠΟΡ

Η Ισπανία «ξέρανε» στο 96’ τη Γερμανία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ισπανία «έκλεψε» την ισοπαλία από τη Γερμανία (1-1) με γκολ του Γκαγιά στο 96’, στο ντέρμπι της πρεμιέρας του Nations League. Τρίποντο για την Ουκρανία, 2-1 την Ελβετία, στο άλλο παιχνίδι του ομίλου

Χιτσκοκικό ήταν το φινάλε του ντέρμπι της πρεμιέρας του UEFA Nations League στη «Mercedes Benz Arena» της Στουτγάρδης. Η Ισπανία «ξέρανε» τη Γερμανία με γκολ του Γκαγιά στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας 1-1 από τα «πάντσερ», που είχαν προηγηθεί με γκολ του Βέρνερ στο 51’.

Το ματς

Μετά το αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, ήρθε το επόμενο, όπου καθαρά από θέμα ατυχίας δεν άνοιξε το σκορ. Η Γερμανία ήταν πιο επιθετική, αλλά σε τρεις περιπτώσεις ο Ντε Χέα την σταμάτησε. Στο 11’ ήταν η κεφαλιά του Κέρερ, στο 14’ το πλασέ του Ντράξλερ και στο 18’ σε σουτ του Σανέ στο «Γ» της εστίας του.

Στο μεσοδιάστημα και συγκεκριμένα στο 13’, η Ισπανία είχε μια σπουδαία στιγμή με τον Ροντρίγκο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Τσαν και βρέθηκε απέναντι στον Τραπ, αλλά καθυστέρησε, με αποτέλεσμα να διώξει ο πορτιέρε των γηπεδούχων. Σωστή ήταν η αντίδραση του Τραπ και στο πλασέ του Μπουσκέτς στο 22’.

Από το σημείο και μετά, οι «φούριας ρόχας» ισορρόπησαν το παιχνίδι και με πίεση πάνω στη μπάλα κατάφεραν να θωρακίσουν καλύτερα τα μετόπισθεν. Οι παίκτες των δύο ομάδων δεν μπορούσαν να μπουν εύκολα στην αντίπαλη περιοχή και με εξαίρεση ένα σουτ του Ροντρίγκο, το οποίο απέκρουσε ο Τραπ στο 45’, δεν υπήρξε άλλη σημαντική στιγμή στο πρώτο ημίχρονο.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η Γερμανία άνοιξε το σκορ. Μετά από βαθιά μπαλιά του Γκουντογκάν στον Γκόσενς, ο τελευταίος έστρωσε τη μπάλα στον Βέρνερ, ο οποίος με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0 στο 51’. Δύο λεπτά αργότερα, ο Σανέ βρέθηκε σε θέση βολής για το 2-0, αλλά καθυστέρησε και κόπηκε από τον Αλκάνταρα.

Στο 58’ ο Ροντρίγκο έκανε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 61’ τα «πάντσερ» είχαν δοκάρι σε κοντινό πλασέ του Βέρνερ. Όσο περνούσε η ώρα, οι φιλοξενούμενοι κέρδιζαν μέτρα στο γήπεδο, με τους γηπεδούχους να αμύνονται μαζικά στην προσπάθειά τους να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ.

Βέβαια, ήταν αυτοί που έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσουν» το ματς, αλλά στην κεφαλιά του Ρούντιγκερ στο 87’, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στις καθυστερήσεις, ο Φάτι σκόραρε για τους φιλοξενούμενους, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο διαιτητής είδε επιθετικό φάουλ του Ράμος στην ίδια φάση. Παρ’ όλα αυτά, οι Ισπανοί το πάλεψαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και δικαιώθηκαν, αφού με κοντινό πλασέ του Γκαγιά στο 96’, έφτασαν στην ισοφάριση, παίρνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας 1-1.

Γερμανία (3-4-1-2): Τραπ, Ρούντιγκερ, Εμρέ Τσαν, Σούλε, Κέρερ, Γκόσενς, Γκουντογκάν (74’ Σέρνταρ), Κρόος, Ντράξλερ, Βέρνερ (90’+1’ Κοχ), Σανέ (62’ Γκίντερ).

Ισπανία (4-3-3): Ντε Χέα, Καρβαχάλ, Γκαγιά, Π. Τόρες, Ράμος, Αλκάνταρα, Μπουσκέτς (57’ Μερίνο), Ρουίθ (80’ Όσκαρ), Φ. Τόρες, Νάβας (46’ Φάτι), Ροντρίγκο.

Με το δεξί η Ουκρανία

Τους πρώτους τρεις βαθμούς έβαλε στον όμιλο η Ουκρανία, η οποία επιβλήθηκε με σκορ 2-1 της Ελβετίας στο Λβιβ.

Η Ουκρανία πέτυχε το πρώτο γκολ της διοργάνωσης του Nations League, με τον Άντριϊ Γιαρμολένκο στο 14’. Η Ελβετία αντέδρασε και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια πριν «βγει» το πρώτο ημίχρονο. Συγκεκριμένα στο 41’ ο Χάρι Σεφέροβιτς έκανε το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο και έβγαιναν μπροστά κατά κύματα, προσπαθώντας να φτάσουν στο πολυπόθητο δεύτερο γκολ. Οι προσπάθειές τους καρποφόρησαν στο 68’, όταν μετά από ασίστ του Μιχαηλιτσένκο, ο Ζιβτσένκο με εξαιρετικό τελείωμα έκανε το 2-1, που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Α’ Γκρουπ / 4ος όμιλος
Γερμανία-Ισπανία 1-1
(51’ Βέρνερ – 96′ Γκαγιά)

Ουκρανία-Ελβετία 2-1
(14’ Γιαρμολένκο, 68’ Ζιβτσένκο – 41’ Σεφέροβιτς)

Βαθμολογία
1. Ουκρανία 3β.
2. Γερμανία 1β.
3. Ισπανία 1β.
4. Ελβετία 0β.

Επόμενη (2η) αγωνιστική – Κυριακή 6/9
Ελβετία-Γερμανία (21:45)
Ισπανία-Ουκρανία (21:45)