ΖΩΗ

Εύκολη και γρήγορη σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα

Εύκολη και γρήγορη σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα

Ζουμερή και λαχταριστή, δεν θα μείνει κομμάτι

Κανένα παραδοσιακό γλυκό δεν έχει αγαπηθεί τόσο, όσο η πορτοκαλόπιτα και η συγκεκριμένη συνταγή εγγυάται λαχταριστή γεύση.

Ένα κομμάτι πορτοκαλόπιτας μπορεί να συνδυαστεί με έναν ζεστό καφέ, με πολλούς, να προσθέτουν ακόμη και μια μπάλα παγωτό βανίλια ή καϊμάκι για έξτρα απόλαυση.

Με μια έρευνα στο διαδίκτυο βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για το πιο σιροπιαστό κέικ πορτοκαλιού που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Είναι πεντανόστιμη, ζουμερή, είναι πολύ εύκολη και γίνεται στο άψε σβήσε.

Συστατικά

Για το σιρόπι

  • 350 γρ. νερό
  • 350 γρ. χυμός πορτοκάλι
  • 525 γρ. Ζάχαρη

Για την πορτοκαλόπιτα

  • 450 γρ. φύλλο κρούστας
  • 7 αυγά, μεσαία
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 375 γρ. Στραγγιστό Γιαούρτι 2%
  • 150 γρ. ηλιέλαιο
  • 1 βανιλίνη
  • ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  • 12 γρ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, το φυσικό χυμό πορτοκάλι και τη ζάχαρη. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε το σιρόπι μέχρι να βράσει.

Αφού αρχίσει να βράζει περιμένουμε για 4′ και ύστερα αποσύρουμε από τη φωτιά. Χύνουμε το σιρόπι σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Κάνουμε ρολό το φύλλο κρούστας. Κόβουμε το ρολό σε κομμάτια πάχους 1 εκ. Τα ανοίγουμε με τα χέρια και τα τοποθετούμε σε μπολ. Σε ένα διαφορετικό μπολ σπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη στα αυγά και ανακατεύουμε με σύρμα.

Προσθέτουμε στο μείγμα το Στραγγιστό Γιαούρτι 2% και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στο μείγμα το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στο μείγμα τη βανιλίνη, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί.

Χύνουμε το μείγμα μέσα στο μπολ με το κομμένο φύλλο κρούστας και ανακατεύουμε με τα χέρια. Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί 25×35 εκ. και το απλώνουμε ομοιόμορφα με μία σπάτουλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 για περίπου 25′-35′. Μόλις βγάλουμε από τον φούρνο την πορτοκαλόπιτα περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.

Πηγή: bovary.gr – Η συνταγή είναι από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη