ΚΟΣΜΟΣ

Επανεμφάνιση Πενγκ Σουάι… με «σιδερωμένα» λόγια

Για πρώτη φορά μετά τη θύελλα που σήκωσε η υπόθεσή της, η Πενγκ Σουάι τοποθετήθηκε δημόσια και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφου από τη Σιγκαπούρη, ο οποίος την εντόπισε, τη σταμάτησε και της έκανε σημαντικές ερωτήσεις για όσα έχουν συμβεί από την καταγγελία της σεξουαλική κακοποίηση και μετά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπόθεση Πενγκ Σουάι

Η Κινέζα τενίστρια, εμφανώς αιφνιδιασμένη από την… επίσκεψη του ρεπόρτερ, υπογράμμισε πως ποτέ δεν έχει αναφέρει ότι δέχθηκε επίθεση από τον πρώην αντιπρόεδρο του κυβερνητικού κόμματος στη Κίνα και ανέφερε πως έγινε λάθος στη μετάφραση στην επιστολή που έστειλε προς την WTA.

«Να ξεκαθαρίσω κάτι. Ποτέ δεν είπα ή έγραψα ότι δέχτηκα σεξουαλική κακοποίηση. Όσον αφορά το ποστάρισμα, αφορά πρόβλημα της προσωπικής μου ζωής. Και νομίζω ότι πολλοί έχουν παρεξηγήσει την κατάσταση και το τι πραγματικά συνέβη.

Όλες αυτές οι παρερμηνείες δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Όσον αφορά το email στη WTA, το έγραψα στα κινέζικα. Εγώ το έγραψα.

Το αγγλικό κείμενο έχει μεταφραστεί, γιατί δεν έχω τις γνώσεις να μεταφράσω κάτι από τα Κινέζικα στα αγγλικά. Δεν μεταφράστηκε σωστά, αλλά το νόημα ήταν το ίδιο σε σχέση με όσα αναφέρω στη WTA».

Στη συνέχεια, σε ερώτηση για το αν είναι ελεύθερη να πάει όπου θέλει και να ταξιδέψει στο εξωτερικό, απάντησε:

«Πάντα ήμουν ελεύθερη να πάω όπου θέλω. Δεν έχω λόγο για να ταξιδέψω στο εξωτερικό αυτή τη στιγμή. Αν δεν ήταν η πανδημία, θα το έκανα για να παρακολουθήσω αγώνες. Αλλά δεν πρόκειται να το κάνω μόνο και μόνο για να αποδείξω κάτι».