ΖΩΗ

Βουτιά στο Ναυάγιο και βόλτα στη Μύκονο απ’το σπίτι

Το νέο πρόγραμμα Greece from Home του Υπουργείου Τουρισμού έχει σαν στόχο να διατηρήσει τον ελληνικό τουρισμό στο επίκεντρο.

Σε μία προσπάθεια να συνεχιστεί η επαφή της Ελλάδας ως μεγάλος τουριστικός προορισμός με το διεθνές κοινό, μία νέα πλατφόρμα που εγκαινίασε η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει μέσα στα σπίτια όλων των ανρθώπων του πλανήτη τις ομορφιές της χώρας μας, προσφέροντας ξεναγήσεις και πληροφορίες για κάποια από τα πιο δημοφιλή σημεία των νησιών, αλλά και του ηπειρωτικού τμήματος της Ελλάδας.

Tήνος

Το πρόγραμμα Greece from Home στοχεύει στο να διατηρήσει τον ελληνικό τουρισμό στο επίκεντρο καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού και αποτελείται από τρεις, ξεχωριστούς άξονες,

Αθήνα

Αρχικά, αξιοποιεί το κανάλι του ΕΟΤ Visit Greece στο YouTube, ώστε να ενθαρρύνει τον κόσμο να μείνει σπίτι, παραμένοντας όμως συνδεδεμένος με τον πολιτισμό της χώρας μας. Ελληνική μουσική, γαστρονομία, θέατρο, χορός, αθλητισμός, μόδα, και όλα αυτά που αντιπροσωπεύουν τη ψυχή της Ελλάδος.

Δεύτερον, μέσα από το www.discovergreece.com δημιουργείται μια ψηφιακή πύλη με τα αρχαιολογικά αξιοθέατα, τα μουσεία, τα χωριά, τις παραδόσεις, τη γαστρονομία… όλα από την ασφάλεια του σπιτιού μας.

Σύρος

Τέλος, η πρωτοβουλία Greece From Home σε συνεργασία με το πρόγραμμα Grow Greek Tourism Online της Google, παρουσιάζει μια σειρά διαδικτυακών ομαδικών σεμιναρίων για πληθώρα θεμάτων που αφορούν τους ανθρώπους που εργάζονται στον τουρισμό. Για να μην καμφεί το ηθικό τους και η επόμενη μέρα να τους βρει έτοιμους και πιο καταρτισμένους.

Μύκονος
Κέρκυρα