ΚΟΣΜΟΣ

Αυτό είναι το πρώτο βίντεο που ανέβηκε ποτέ στο YouTube

Αυτό είναι το πρώτο βίντεο που ανέβηκε ποτέ στο YouTube
Βρήκαμε το πρώτο βίντεο που ανέβηκε ποτέ στο YouTube και, σήμερα, μετράει πάνω 221 εκ. views.

Μία από τις ιστοσελίδες που έχει τους περισσότερους χρήστες παγκοσμίως, αλλά και καθημερινά εκατομμύρια επισκέψεις είναι το YouΤube. Η πλατφόρμα κάθε μήνα δέχεται πάνω από 14 δισ. επισκέψεις. Οι χρήστες τη χρησιμοποιούν για να δουν βίντεο που αφορούν τα πάντα. Από αστεία βίντεο, μουσικά βίντεο κλιπ, ειδήσεις, αλλά και «how to» βίντεο. Η υπηρεσία έκλεισε τα 17 χρόνια λειτουργίας και εμείς βρήκαμε το πρώτο βίντεο που ανέβηκε ποτέ στην πλατφόρμα.

Το Youtube ιδρύθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 2005 και έγινε διαθέσιμο στο κοινό τον Μάιο του 2005. Δηλαδή, δύο μήνες αργότερα. Λίγο αργότερα από την ίδρυσή του, ήταν και η στιγμή που αναρτήθηκε και το πρώτο βίντεο, που σήμερα μετρά 221 εκ. θεάσεις.

YouΤube: Πώς ξεκίνησαν όλα;

Στα τέλη του 2004, τρεις υπάλληλοι της Paypal, οι Τσαντ Χάρλεϊ, Στιβ Τσεν και Τζουντ Καρίμ, σκέφτηκαν να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο, στον οποίο ο καθένας θα μπορεί να ανεβάζει ένα βίντεο.

Αρχική ιδέα των τριών ιδρυτών του, ήταν το να μπορεί κάποιος μέσο της ανάρτησης βίντεο να βρει το ταίρι του. Η ανταπόκριση, όμως, από το κοινό δεν ήταν μεγάλη. Μάλιστα, πολλοί δεν έμπαιναν καν στην ιστοσελίδα, καθώς υπήρχαν ύποπτες διαφημίσεις που παρέπεμπαν περισσότερο σε site άλλου περιεχομένου.

Tον Απρίλιο του 2005, οι ιδρυτές, βασιζόμενοι στην απουσία ανταπόκρισης του κοινού στην ιστοσελίδα, άλλαξαν τον χαρακτήρα της πλατφόρμας. Πλέον, ο καθένας θα μπορούσε να μοιραστεί βίντεο μέσα από την πλατφόρμα με όποιο περιεχόμενο ήθελε, αρκεί να μην ήταν «ακατάλληλο».

Όταν ακόμη η πλατφόρμα βρισκόταν σε δοκιμαστική έκδοση και δεν υπήρχε πρόσβαση στο κοινό, ένας από τους ιδρυτές του Youtube, ο Τζουντ Καρίμ, ανέβασε το πρώτο βίντεο με τίτλο «Me at the zoo». Το εν λόγω βίντεο αναρτήθηκε στις 23 Απριλίου του 2005 και, σήμερα, μετράει πάνω από 221 εκατ. προβολές.

Πηγή: neolaia.gr