ΕΛΛΑΔΑ

Αυξάνονται ήδη οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα!

Ήδη η αύξηση έχει ξεπεράσει τα 2,5 λεπτά το λίτρο και έως την Παρασκευή θα έχουν προστεθεί 4 με 5 επιπλέον

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι αυξάνονται οι τιμές της βενζίνης, με αφορμή την κρίση στην Μέση Ανατολή και την εφαρμογή της νομοθεσίας για την βιοαιθανόλη.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ και η «Καθημερινή», ήδη η αύξηση έχει ξεπεράσει τα 2,5 λεπτά το λίτρο και έως την Παρασκευή θα έχουν προστεθεί 4 με 5 επιπλέον. Η μέση τιμή αγγίζει το 1.62€/λίτρο ενώ σε αρκετούς νομούς και πρατήρια κοντά σε χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς ξεπερνά το 1,70€/λίτρο.

Παραδέχονται τις αυξήσεις οι βενζινοπώλες

Για μικρή αύξηση σε όλα τα καύσιμα τις τελευταίες ημέρες μετά την αύξηση κατά 3 λεπτά από την υποχρεωτική αύξηση στο ποσοστό βιοαιθανόλης στη βενζίνη έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της ομοσπονδίας βενζινοπωλών Ελλάδας Μιχάλης Κιούσης θεωρώντας «ότι έχει να κάνει με την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή».

Ωστόσο ο ίδιος σημείωσε ότι «από τη στιγμή που υπάρχει το παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης και είναι τόσο έντονος ο ανταγωνισμός, δεν είναι δυνατόν 5.300 πρατηριούχοι να ακούσουν ότι υπάρχει πρόβλημα στο Ιράν και να αυξήσουν την τιμή στα κύσιμα».

«Αν δεν υπάρξει αύξηση στα διυλιστήρια δεν υπάρχει στα πρατήρια» συμπλήρωσε ο κ. Κιούσης προσθέτοντας ότι «δεν χωράνε αυξήσεις στο καύσιμα στην Ελλάδα. Οι φόροι είναι τόσο υψηλοί στην Ελλάδα, το καύσιμο είναι τόσο ακριβό που πραγματικά δεν χωράνε αυξήσεις».

Όπως είπε, τέλος, η μέση τιμή της βενζίνης έχει διαμορφωθεί γύρω στο 1,640 ευρώ το λίτρο ενώ για το πετρέλαιο θέρμανσης σημείωσε ότι υπάρχει κινητικότητα το τελευταίο διάστημα σε πολύ μικρές παραγγελίες.