ΚΟΣΜΟΣ

Αποκαλύφτηκαν εικόνες και βίντεο UFO

Αποκαλύφτηκαν εικόνες και βίντεο UFO
Εικόνα ενός UFO το οποίο μοιάζει να το έχει «λοκάρει» πολεμικό σκάφος των ΗΠΑ σε ένα από τα απόρρητα βίντεο που αποχαρακτηρίστηκαν από τον αμερικανικό στρατό

Ονομάστηκαν «Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα» (ΑΤΙΑ) αλλά η αγγλική συντομογραφία του όρου «UFO» είναι αυτή που έχει επικρατήσει για τα μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα που γίνονται ορατά κατά καιρούς στον ουρανό.

Ο όρος UFO έχει συνδεθεί με τους ιπτάμενους δίσκους και τους εξωγήινους αλλά σε πολλές περιπτώσεις οι εξηγήσεις που δίνονταν για την εμφάνιση τέτοιων αντικειμένων ήταν ότι πρόκειται για πειραματικά ή απόρρητα πολεμικά αεροσκάφη.

Όμως για δεκαετίες οι κάθε είδους φήμες και θεωρίες συνομωσίας για την ύπαρξη ιπτάμενων δίσκων και εξωγήινων με επίκεντρο τις ΗΠΑ οι κυβερνήσεις της οποίας κρατούν μυστική την ύπαρξη τους δίνουν και παίρνουν. Κάποια στιγμή έγινε γνωστό ότι ο αμερικανικός στρατός είτε μέσω καταγραφών σε ραντάρ είτε από οπτική επαφή που είχαν πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας είχε στοιχεία για την ύπαρξη UFO τα οποία κρατούσε απόρρητα.

Όμως εδώ και ένα χρόνο έχει ξεκινήσει μια διαδικασία από τις αμερικανικές Αρχές ώστε να αποκαλυφθούν κάποια από αυτά τα απόρρητα στοιχεία. Η διαδικασία αυτή κορυφώθηκε με την κατάθεση την Τρίτη 17/5 σε επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων αξιωματούχων του Πενταγώνου σχετικά με τα UFO.

«Ξέρουμε ότι οι στρατιωτικοί μας είδαν άγνωστης ταυτότητας φαινόμενα και επειδή τα UAP συνιστούν πιθανό κίνδυνο για την ασφάλεια των πτήσεων (…) έχουμε δεσμευτεί σε μια προσπάθεια να εξακριβώσουμε την προέλευσή τους», είπε ο Ρόναλντ Μόλτρι, ο οποίος επιβλέπει μια νέα ομάδα, υπαγόμενη στον υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, για τον τομέα των πληροφοριών και της ασφάλειας. Ο δεύτερος αξιωματούχος που κατέθεσε ήταν ο Σκοτ Μπρέι, αναπληρωτής διευθυντής της υπηρεσίας πληροφοριών του Ναυτικού. Από το 2004 οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ έχουν αναφέρει περισσότερα από 140 περιστατικά που είδαν κάποιο UFO. Ορισμένα από αυτά τα UFO καταγράφηκαν οπτικά και κάποιες τέτοιες εικόνες είχαν διαρρεύσει τα τελευταία χρόνια αλλά κανένα κυβερνητικό ή στρατιωτικό στέλεχος των ΗΠΑ δεν επιβεβαιώνε επισήμως την γνησιότητα τους

Στο πλαίσιο της κατάθεσης των αξιωματούχων του Πενταγώνου αποχαρακτηρίστηκαν για πρώτη φορά εικόνες από μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα, τα οποία αναπτύσσουν πολύ υψηλές ταχύτητες και κάνουν ελιγμούς που δείχνουν να ξεπερνούν τις δυνατότητες των σύγχρονων αεροσκαφών.

Tα αντικείμενα αυτά δεν φαίνεται να έχουν κάποιο ορατό προωθητικό σύστημα αλλά και κάποιο κοκπιτ ή άλλο χώρο πλόηγησης του σκάφους. Τα ερωτηματικά λοιπόν εξακολουθούν να υπάρχουν και να εξάπτουν την φαντασία.