ΕΛΛΑΔΑ

Ανοιχτή συναυλία για το νερό, στις 2/4, στην πλατεία Αριστοτέλους

Ανοιχτή συναυλία για το νερό, στις 2/4, στην πλατεία Αριστοτέλους

Με το σύνθημα «Υπερασπίσου το Νερό», οι Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Φοίβος Δεληβοριάς, Δημήτρης Μυστακίδης, το μουσικό σχήμα «Η Πριγκιπέσα» και οι «Χειμερινοί Κολυμβητές» ενώνουν τις φωνές τους, στις 2/4, στις 18.00, σε μια ανοιχτή συναυλία στην πλατεία Αριστοτέλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σε ιδιώτες και το νερό; – Μια «περίεργη» Ρυθμιστική Αρχή και ο φόβος αύξησης των τιμών

Τη συναυλία διοργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ, με την υποστήριξη του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος και στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η επανακινητοποίηση όλων, για την υπεράσπιση και διαφύλαξη του αγαθού ωφέλειας, το οποίο «από το 2008 έχει μπει στο στόχαστρο και επιχειρείται να ιδιωτικοποιηθεί», όπως ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος των εργαζομένων της εταιρείας Γιώργος Αρχοντόπουλος.

«Αυτονόητη» χαρακτήρισε τη στήριξη της πρωτοβουλίας των εργαζομένων της ΕΥΑΘ ο αντιπρόεδρος των μουσικών Β. Ελλάδας Δημήτρης Σφίγγος, εκφράζοντας την ελπίδα ότι στην επόμενη Βουλή θα αποσυρθεί το νομοσχέδιο που πρόσφατα κατατέθηκε, ενώ ο γραμματέας του σωματείου των εργαζομένων της εταιρείας Γιάννης Μήτζιας χαρακτήρισε τη συναυλία ως ένα πολιτικό γεγονός που στόχο έχει την επανασύνδεση των εργαζομένων της ΕΥΑΘ με την κοινωνία και άλλες συλλογικότητες.

Η συναυλία συγκέντρωσε περισσότερους από 60 εθελοντές «και η πλειονότητά τους δεν ανήκει σε κάποια συλλογικότητα», ανέφερε το μέλος της εθελοντικής ομάδας Ελίτα Φασούλα.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου τονίστηκε ότι η επόμενη ημέρα της συναυλίας είναι η συνέχεια ενός αγώνα και νέων προσφύγων κατά της πρόσφατης απόφασης της κυβέρνησης να συστήσει τη Ρυθμιστική Αρχή Υδάτων, αρμόδιας για την τιμολόγηση του νερού.