ΤΕΧΝΕΣ

Ανατροπές στη συνδρομητική τηλεόραση: Έρχονται HBO Max και Disney+

Εντός του 2022 αναμένεται να είναι διαθέσιμες και στη χώρα μας οι συνδρομητικές πλατφόρμες HBO Max και Disney+, καθώς οι ιδιοκτήτριες εταιρείες Warner Media και Walt Disney συνεχίζουν τα πλάνα επέκτασής τους στην Ευρώπη, μετά από μια μικρή καθυστέρηση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Πιο έτοιμη εμφανίζεται η Warner Media η οποία πραγματοποίησε ειδική εκδήλωση για την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του HBO Max στην Ευρώπη.

Το HBO Max θα ξεκινήσει από τις Σουηδία, Δανία, Νορβηγία, Φινλανδία, Ισπανία και Ανδόρρα στις 26 Οκτωβρίου και εντός της επόμενης χρονιάς θα επεκταθεί σε ακόμη 21 ευρωπαϊκές χώρες, στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, καθώς και στην Πορτογαλία.

Εξάλλου, η Warner Media έχει ξεκινήσει και την διαδικασία στελέχωσης του ελληνικού τμήματος, καθώς εδώ και μερικές εβδομάδες έχουν ανέβει στο LinkedIn αγγελίες εργασίας για διάφορες θέσεις στη χώρα μας. Μεταξύ άλλων ζητούνται editorial, pr και social media managers για την τοπική ομάδα που θα λειτουργεί από την Αθήνα.

Ακόμη, στις 2 Αυγούστου συστήθηκε Μονοπρόσωπη ΕΠΕ με διακριτικό τίτλο “Warnermedia Direct Greece LTD” και με μοναδικό εταίρο τη σουηδική ΗΒΟ Nordic AB.

Σύμφωνα με το καταστατικό που δημοσιεύθηκε στο ΓΕΜΗ, σκοπός της εταιρείας είναι η παροχή υπηρεσιών μάρκετινγκ και δημοσίων σχέσεων, καθώς η παροχή υπηρεσιών υποστήριξης προς τους συνδρομητές αναφορικά με τη υπηρεσία HBO Max στην Ελλάδα.

Ως αρχικοί διαχειριστές της ελληνικής εταιρείας εμφανίζονται η Christina Sulebakk, γενική διευθύντρια της HBO Max για την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Αφρική (ΕΜΕΑ) και ο Tobias Andersson, επικεφαλής νομικός σύμβουλος της HBO Max για την ίδια περιοχή.

Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένονται περισσότερες πληροφορίες για το HBO Max στη χώρα μας το οποίο θα προσφέρει περιεχόμενο από τη Warner Bros και τα κανάλια HBO, DC και Cartoon Network. Ακόμη οι καινούργιες ταινίες της Warner Bros θα είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα HBO Max 45 ημέρες μετά από την κυκλοφορία τους στους κινηματογράφους.

Όσον αφορά τις συνδρομές μια ιδέα δίνει το τι ανακοινώθηκε για τις χώρες που θα ξεκινήσει άμεσα το HBO Max. Στην Ισπανία για παράδειγμα, η μηνιαία συνδρομή θα κοστίζει 8,99 ευρώ, ενώ ανακοινώθηκαν και ειδικές προσφορές για ετήσιες συνδρομές στην τιμή των οχτώ μηνών.

Τα σχέδια της Disney+

Πιθανότατα μέσα στο καλοκαίρι του 2022 θα ξεκινήσει και στη χώρα μας η λειτουργία του Disney+, η οποία αρχικά προγραμματιζόταν να είναι διαθέσιμη στην Ανατολική Ευρώπη συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας μέσα στο 2021.

Πάντως και η Walt Disney Company αναζητεί προσωπικό στη χώρα μας έχοντας ανοιχτή αγγελία για Content Planning Managers στην Αθήνα καθώς και για Performance Marketing Senior Manager για τις αγορές του Ισραήλ και της Ελλάδας με έδρα το Τελ Αβίβ.

Εκτός από όλες τις ταινίες και τις σειρές της Disney, η πλατφόρμα περιλαμβάνει και τις παραγωγές άλλων σημαντικών studio που έχουν αγοραστεί απ’ αυτή μεταξύ αυτών τη Marvel με όλο το σύμπαν υπερηρώων της και βέβαια τη Lucas Flims που βγάζει τις ταινίες και τις σειρές του Star Wars.

Του Κώστα Κετσιετζή-capital.gr