ΤΕΧΝΕΣ

Αλέν Ντελόν: Είναι δικαίωμά μας να φεύγουμε ήσυχα

Αλέν Ντελόν: Είναι δικαίωμά μας να φεύγουμε ήσυχα

Ο διάσημος ηθοποιός αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του με ευθανασία

Ο θρύλος του γαλλικού σινεμά Αλέν Ντελόν αποφάσισε να κάνει ευθανασία. Αυτό αποκάλυψε ο γιος του, Άντονι Ντελόν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό ραδιόφωνο RTL.

Ο Άντονι Ντελόν μίλησε για τον πατέρα του και τόνισε πως ο Αλέν Ντελόν έχει αποφασίσει να τερματίσει τη ζωή του με ευθανασία στην Ελβετία. Πώς όμως πήρε την συγκεκριμένη απόφαση; Τι ήταν αυτό που τον οδήγησε στο να αποφασίσει να τερματίσει ο ίδιος τη ζωή του;

Ο θάνατος της συζύγου του, Ναταλί Ντελόν η οποία έδωσε μεγάλη μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου και ταλαιπωρήθηκε πολύ προτού αφήσει την τελευταία της πνοή ήταν η στιγμή εκείνη που τον οδήγησε στο να πάρει την τόσο σημαντική απόφαση.

Αλέν Ντελόν: Είναι δικαίωμά μας να φεύγουμε ήσυχα

Η Ναταλί Ντελόν, σύμφωνα με τον Άντονι, ήθελε και η ίδια να «φύγει» από τον κόσμο αυτό με ευθανασία αλλά δεν κατέστη δυνατό λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας στη Γαλλία.

«Η μητέρα μου, ήταν ελεύθερο πνεύμα, και είχε επιλέξει να πεθάνει, όπως έζησε τη ζωή της. Ευτυχώς, δεν καταφύγαμε σε αυτή τη διαδικασία. Λέω ευτυχώς, γιατί όλα ήταν έτοιμα. Είναι αλήθεια ότι θα μας ήταν δύσκολο να της κρατήσουμε το χέρι και να δούμε να φεύγει έτσι. Δεν λέω ότι η τελευταία νύχτα ήταν εύκολη, αλλά έφυγε ήσυχα. Ο πατέρας μου συγκινήθηκε πολύ από αυτό» αποκάλυψε ο Άντονι Ντελόν.

Ο 57χρονος γιος του Αλέν Ντελόν τόνισε πως θα σταθεί στο πλευρό του πατέρα του σε αυτή του την απόφαση.

Είναι γνωστό ο Αλέν Ντελόν έχει εκφράσει πολλές φορές δημοσίως αυτή την επιθυμία με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη συνέντευξή του στο TV5 Monde. Ποιοι είναι λοιπόν οι λόγοι που τον κάνουν να τάσσεται υπέρ; «Πρώτον, επειδή ζω στην Ελβετία, όπου η ευθανασία είναι νόμιμη, και επίσης επειδή βρίσκω αυτή τη λύση πιο λογική και φυσική. Από μια συγκεκριμένη ηλικία και από μια συγκεκριμένη στιγμή είναι δικαίωμά μας να φεύγουμε ήσυχα – χωρίς νοσοκομεία, ενέσεις και οτιδήποτε άλλο».

Αλέν Ντελόν: Είναι δικαίωμά μας να φεύγουμε ήσυχα

Πριν από περίπου δύο χρόνια 86χρονος -και ένας από τους πιο γοητευτικούς άντρες που πέρασαν από αυτόν τον πλανήτη, υπέστη διπλό εγκεφαλικό επεισόδιο. Αν και κινείται με μπαστούνι, σταδιακά αναρρώνει. «Το να γερνάς είναι χάλια. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό, είναι αυτό που λέμε ηλικία. Χάνεις το πρόσωπό σου, την όρασή σου. Σηκώνεσαι και, διάολε, σε πονάει ο αστράγαλος. Πέφτεις. Δεν είναι καθόλου αστείο…», είχε πει σε κάποια άλλη συνέντευξη.

Διαθήκη και αυτοβιογραφία

Αλέν Ντελόν: Είναι δικαίωμά μας να φεύγουμε ήσυχα

Μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο RTL, ο Άντονι Ντελόν αποκάλυψε ότι για το λόγο αυτόν ο πατέρας του διευκρίνισε στη διαθήκη του την επιθυμία του, τού ζήτησε να μείνει μαζί του μέχρι το τέλος και να οργανώσει τα πάντα, πράγμα το οποίο και δέχθηκε, όπως κατέθεσε και στην αυτοβιογραφία του «Entre chien et loup» (Ανάμεσα στον σκύλο και στον λύκο).

Στις σελίδες του βιβλίου, ο Άντονι Ντελόν εξήγησε ότι δεν ήθελε τον ρόλο του εκτελεστή της διαθήκης, γι’ αυτό και παραχώρησε τη διαδικασία στην ετεροθαλή αδελφή του Ανούτσκα που γεννήθηκε από τη σχέση τού πατέρα του με τη Ροζαλί βαν Μπρέμεν, και τη μεγαλύτερη αδελφή του Αλέν Ντελόν Junior.

Με μια καριέρα που μετρά περισσότερες από 80 ταινίες, με ρόλους που έχουν μείνει κλασικοί, συνεργασίες με σκηνοθέτες όπως οι Αντονιόνι, Βισκόντι, Λόουζι, Μελβίλ, Γκοντάρ, με μια ομορφιά που υπήρξε παροιμιώδης, ο Αλέν Ντελόν είναι κάτι περισσότερο από ένας απλός ηθοποιός, είναι, κυριολεκτικά, ένας ζωντανός μύθος.

Πηγή: naftemporiki.gr