ΕΛΛΑΔΑ

«Αβάσιμα τα σενάρια» για lockdown έως 25 Απριλίου

Αβάσιμα χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές τα «σενάρια», όπως σημειώνουν, που διακινούνται και μιλούν για απόφαση παράτασης του lockdοwn έως τις 25 Απριλίου.

Σε κάθε περίπτωση προτεραιότητα της κυβέρνησης στην παρούσα φάση είναι η αντιμετώπιση της αφόρητης πίεσης που δέχεται το εθνικό σύστημα υγείας, και η διαχείριση αυτής ιδιαίτερα κατά το επόμενο κρίσιμο δεκαήμερο.

Ειδικά, στο λεκανοπέδιο, που δέχεται και τη μεγαλύτερη πίεση, οι αρμόδιοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να διατεθούν αποκλειστικά για τη φροντίδα ασθενών με κορωνοϊό και άλλα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της πίεσης που ασκεί η πανδημία στο ΕΣΥ τις τελευταίες ημέρες, νοσοκομεία COVID-19 έχουν γίνει το Σισμανόγλειο και το Κοργιαλένειο Μπενάκειο, τα οποία έχουν ενισχυθεί με ιδιώτες γιατρούς που επιστρατεύθηκαν από το υπουργείο Υγείας.

Η πίεση στο ΕΣΥ συντηρήθηκε αμείωτη και την Τετάρτη καθώς τα κρούσματα παρέμειναν εκ νέου σε επίπεδα άνω των 3.000, υποχωρώντας πάντως σε σύγκριση με το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ. Σταθερός στα υψηλότερα επίπεδα από την έναρξη της πανδημίας παρέμεινε ο αριθμός των διασωληνωμένων (699), ενώ κατεγράφησαν 67 θάνατοι.

Ειδικότερα, σε 3.062 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, ενώ διενεργήθηκαν 55.842 τεστ (περίπου 10.000 λιγότερα σε σύγκριση με χθες). Η θετικότητα ανήλθε σε 5,48%.