ΤΕΧΝΕΣ

Ένα βιβλίο για μικρούς και μεγάλους μάς μαθαίνει τη ζωή

Ένα βιβλίο για μικρούς και μεγάλους μάς μαθαίνει τη ζωή

Δεν είναι πολλές οι φορές που πέφτει στα χέρια μας ένα τόσο παράξενο βιβλίο.

Ένα βιβλίο που μπορεί κανείς να το διαβάσει κυριολεκτικά με μία ανάσα. Στην αρχή έχεις την εντύπωση πως ίσως έπεσε στα χέρια σου ένα παιδικό παραμύθι, όσο όμως ξεφυλλίζεις τις σελίδες συνειδητοποιείς πως τα λόγια και οι εικόνες μιλάνε και στην δική σου ενήλικη ψυχή. Λόγια απλά που όμως είναι γεμάτα ουσία, γνώση και αγάπη για τη ζωή που ζούνε οι άνθρωποι όλου του κόσμου. Το βιβλίο ψάχνει μέσα από τις υπέροχες εικονογραφήσεις του Vidali να βρει τα λόγια της συγγραφέας Faller. Όταν λοιπόν συναντιούνται πάνω σε κάθε σελίδα συντελείται ένα θαύμα που σε τραβάει μέσα του.

To «Εκατό, όλα όσα μαθαίνουμε σε μια ζωή» είναι ένα χάρτινο ταξίδι μέσα στα χρόνια και τις εμπειρίες, μέσα από την συγκλονιστική του απλότητα μας μιλάει κατευθείαν στην καρδιά. Χωρίς ενδοιασμούς μας λέει για όλα όσα μπορεί κάποιος να φοβάται να παραδεχτεί ή να σκεφτεί.

Τι έμαθες για τη ζωή στα 3 και τι στα 21; Τι στα 45, στα 65, στα 80 και ακόμα παραπέρα;. Πώς μπορείς να μοιραστείς αυτή τη σοφία με όσους αγαπάς; Το πρώτο φιλί, η αληθινή αγάπη, τα «δώρα» που φέρνει ο χρόνος. Το Εκατό είναι ένα υπέροχο εικονογραφημένο ταξίδι στις στιγμές, στις απολαύσεις και στα μαθήματα που συνθέτουν μια ολοκληρωμένη ζωή. Ένα βιβλίο για όλη την οικογένεια – ιδανικός σύντροφος για κάθε ηλικία.

Το βιβλίο μπορεί να γίνει ένα υπέροχο δώρο στα παιδιά μας αλλά τελικά καταλήγουμε να το διαβάζουμε μαζί τους κι εμείς και φυσικά να μαθαίνουμε από αυτό. Αν λοιπόν θέλεις να κάνεις ένα δώρο το οποίο δεν θα ξεχαστεί απλά στην βιβλιοθήκη σου τότε καλό είναι να του δώσεις μία ευκαιρία. Διαβάζεται σαν νερό και σίγουρα θα το ξαναδιαβάσεις πολλές φορές.

Πηγή: cnn.gr