ΣΠΟΡ

Έγκλημα και τιμωρία για τον Άρη (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι κιτρινόμαυροι προηγήθηκαν αλλά δεν καθάρισαν το παιχνίδι όταν ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι στο πρώτο ημίχρονο, όμως ο Αστέρας Τρίπολης με δύο γκολ σε πέντε λεπτά στο δεύτερο μισό του αγώνα , ανέτρεψε το σκορ και πέτυχε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του.

Η αλήθεια είναι ότι ο Άρης δεν είχε δείξει τάξεις «αυτοκτονίας» τη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Πάντα, όμως, υπάρχει η πρώτη φορά. Αυτή ήρθε τελικά στην Τρίπολη για την ομάδα του Άκη Μάντζιου, που έκανε δώρο που δεν άφησε ανεκμετάλλευτο ο Αστέρας, που πήρε τη νίκη (2-1) , ανατρέποντας μάλιστα το εις βάρος του σκορ, σημειώνοντας δύο γκολ σε πέντε λεπτά. Ο Άρης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο, άνοιξε το σκορ στο 28ο λεπτό και έχασε κλασσικές ευκαιρίες για να καθαρίσει το παιχνίδι.

Δεν τα κατάφερε, όμως και επέτρεψε στους γηπεδούχους να ελπίζουν. Οι αλλαγές του Μίλαν Ράσταβατς αλλά και τα λάθη στην άμυνα, έκριναν την αναμέτρηση υπέρ του Αστέρα Τρίπολης, που πέτυχε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα και έφτασε τους 33 βαθμούς. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Άρης ηττήθηκε ενώ είχε προηγηθεί στο σκορ.

Η σκακιέρα της τακτικής

Ο Άκης Μάντζιος επέλεξε σύστημα 4-2-3-1 και τρεις αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με την αναμέτρηση της προηγούμενης αγωνιστικής με την ΑΕΛ. Ο Μάνος πήρε τη θέση του τραυματία Μανσίνι στη κορυφή της επίθεσης, ενώ ο Μπεναλουάν επέστρεψε στα στόπερ ως παρτενέρ του Ρόουζ και ο Σάκιτς στο δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής. Με το ίδιο συστημα (4-2-3-1) παρέταξε την ομάδα του και ο Μίλαν Ράσταβατς, που είχε να αντιμετωπίσει τις απουσίες των Μουνάφο και Μπαράλες. Ο τεχνικός των γηπεδούχων επέλεξε τους Καπίγια και Βαλιέντε στα αμυντικά χαφ και τον Τζίμα στη κορυφή της επίθεσης.

Ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους

Οι παίκτες των δύο ομάδων προσπάθησαν από την αρχή να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι τα κατάφεραν μετα το πρώτο πεντάλεπτο και προσπάθησαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Τσιφτσή, κερδίζοντας και τέσσερα κόρνερ. Ο Άρης έφτασαν κοντά στο γκολ στο 12′, όταν και ο Μάνος δεν κατάφερε να νικήσει στο τετ α τετ τον τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης. Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ματέο Γκαρσία να απειλήσει, όταν με ωραία ατομική προσπάθεια μπήκε από δεξιά στη μεγάλη περιοχή και σούταρε, όμως η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς των γηπεδούχων και κατέληξε κόρνερ.

Κυρίαρχος ο Άρης

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν σαφώς ανώτερη και περιόρισε τον Αστέρα Τρίπολης σε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι. Στο 23ο λεπτό δημιούργησε ακόμα μια καλή ευκαιρία, όταν μετά από ωραία ατομική προσπάθεια ο Γκάμα έστρωσε τη μπάλα στον Σάσα, που σούταρε δυνατά , η μπάλα όμως πέρασε άουτ.

Αυτογκόλ ο Καστάνιο

Ο Άρης κατάφερε στο 28ο λεπτό της αναμέτρησης να εκμεταλλευτεί την ανωτερότητα του και να άνοιξει το σκορ. Με μια καταπληκτική έμπνευση ο Σάσα βρήκε τον Μπερτόλιο μέσα στη μεγάλη περιοχή και αριστερά, αυτός γύρισε τη μπάλα, ο Μάνος έβαλε τη προβολή και ο Καστάνο στη προσπάθεια του να διώξει την έστειλε στα δίχτυα της εστίας της ομάδας του. Στο 35′ οι κιτρινόμαυροι έφτασαν πολύ κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, όταν ο Μπερτόλιο τετ α τετ με τον Τσιφτσή μέσα στη μεγάλη περιοχή πλάσαρε, όμως ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης απέκρουσε σωτηρία. Η μοναδική καλή στιγμή των γηπεδούχων σημειώθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όταν και μετά από σέντρα του Κότσιρα από αριστερά, ο Σίτο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ξεκίνημα με ευκαιρία

Στο 52′ ο Άρης έφτασε πολύ κοντά στην επίτευξη ενός δεύτερου τέρματος. Μετά απο σέντρα του Ιωάννου από αριστερά, ο Αλβάρεζ με κεφαλιά στη προσπάθεια του να διώξει, λίγο έλειψε να την στείλει στα δίχτυα της ομάδας του. Ο Μίλαν Ράσταβατς βλέποντας οτι η ομάδα του δεν μπορεί να απειλήσει τον Άρη, προχώρησε σε τριπλή αλλαγή, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Αλί Μπαμπά, Ιγκλέσιας και Ριέρα. Ο Λουίς Φερνάντες ήταν αυτός που πήρε θέση στη κορυφή της επίθεσης. Άμεση ήταν και η αντίδραση του Άκη Μάντζιου, που απέσυρε τον Μπερτόλιο στον πάγκο και πέρασε στη θέση του τον Ματίγια.

Ισοφάριση με τον Ριτζίς

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους μετά τις αλλαγές του Ράσταβατς και κατάφεραν στο 66ο λεπτό να φτάσουν στην ισοφάριση. Μετά από φάουλ του Λουίς Φερνάντες από δεξιά, ο Ριτζίς εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας του Άρη και με σουτ στην κίνηση μέσα από τη μικρή περιοχή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Σιαμπάνη.

Δευτέρο γκολ με Ριέρα

Ο Αστέρας εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ και πέντε λεπτά αργότερα κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Ριέρα. Ο Ριτζίς έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Ριέρα από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Σιαμπάνη, διπλασιάζοντας τα τέρματα για την ομάδα του.

Πρώτη για Μήτρογλου

Ο Άκης Μάντζιος βλέποντας την πολύ άσχημη εξέλιξη που είχε το παιχνίδι για την ομάδα του πέρασε στο 81ο λεπτο στον αγωνιστικό χώρο τον Μήτρογλου, μαζί με τον Κάτσε. Αυτά ήταν τα πρώτα αγωνιστικά λεπτά του Έλληνα επιθετικού , μετά την επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Άρης δεν κατάφερε να αντιδράσει και ο Αστέρας Τρίπολης πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη.

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβατς): Τσίφτσης, Κώτσιρας, Άλβαρες, Καστάνο, Σουάρεθ, Βαλιέντε, Καπίγια (59′ Ιγκλέσιας), Σίτο (60′ Αλί Μπαμπά), Τζίμας (60′ Ριέρα), Κρεσπί (90+3′ Τιλίκα), Φερνάντεθ (81′ Μπελόκ).

Άρης (Α. Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σάκιτς, Ρόουζ, Μπεναλουάν, Ιωάννου (74′ Σούντγκρεν), Σάσα (74′ Σίλβα), Τζέγκο (82′ Κάτσε), Μπερτόλιο (64′ Ματίγια), Γκάμα, Γκαρσία, Μάνος (82′ Μήτρογλου).