ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Εξιχνιάστηκε διπλή ανθρωποκτονία

Φως στην υπόθεση ανθρωποκτονίας δύο αλλοδαπών 28 και 32 ετών, οι οποίοι είχαν εντοπιστεί νεκροί το μεσημέρι της 24ης Μαρτίου 2018 στο εσωτερικό του κτηρίου του πολιτισμικού κέντρου στον Άγιο Γεώργιο Παλαγίας, στον Έβρο, κοντά στον ποταμό, έριξε, έπειτα από πολύμηνη έρευνα η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Οι θανόντες βρέθηκαν σε προχωρημένη σήψη, κάτω από κουβέρτες, και έφεραν τραύματα από μαχαίρι και θλων όργανο, σε διάφορα σημεία του σώματός τους.

Όπως διαπιστώθηκε, η διπλή αυτή ανθρωποκτονία διαπράχθηκε στο εσωτερικό του εν λόγω κτηρίου, από 1 έως 2 Δεκεμβρίου του 2017.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε πως κίνητρο του εγκλήματος ήταν οι οικονομικές διαφορές, ενώ προέκυψε πως δράστες και θύματα είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις των νόμων περί αλλοδαπών και περί όπλων, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης κι ακολούθως εκδόθηκε σε βάρος του 32χρονου σχετικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη προχθές  το απόγευμα. Ο δεύτερος δράστης βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε φυλακή, για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και πλαστογραφία.