ΣΠΟΡ

«Άλωσε» το ΣΕΦ η Αναντολού Εφές (ΒΙΝΤΕΟ)

Με κορυφαίους τους Μίσιτς (20π.) και Λάρκιν (15π.) οι Τούρκοι υποχρέωσαν τον Ολυμπιακό στην 3η ήττα του στην Euroleague (79-84)

Με τον Βασίλιε Μίσιτς να κάνει το καλύτερό του ματς στην τρέχουσα Euroleague και τον Σέι Λάρκιν να «ξυπνά» στην 3η περίοδο, η Αναντολού Εφές πέρασε από το ΣΕΦ με 84-79 επί του Ολυμπιακού, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της διοργάνωσης.

Η 3η ήττα των «ερυθρόλευκων» και δεύτερη στο «σπίτι» τους, μετά από αυτή της πρεμιέρας από την Ζαλγκίρις Κάουνας οφείλεται εν πολλοίς στα δύο «νεκρά» διαστήματα που είχαν στο ξεκίνημα του ματς και στα μέσα στης 3ης περιόδου, με τους Τούρκους να ξεφεύγουν με 13 πόντους την πρώτη φορά και 10 τη δεύτερη και παρά την προσπάθεια που κατέβαλλαν οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να φέρουν τα πάνω κάτω.

Στο καλύτερό του ματς μακράν από την έναρξη της περιόδου ο Μίσιτς σταμάτησε στους 20 πόντους, ωστόσο, καταλυτικός στην εξέλιξη του ματς στην τελευταία περίοδο ήταν ο Σέι Λάρκιν. Ο Αμερικανός στο πρώτο του ματς από το ξεκίνημα της σεζόν (προερχόταν από τραυματισμό) πέτυχε 15 πόντους, με δύο μεγάλα «τρίποντα» τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε «επιστρέψει» στο ματς και με ένα απίθανο λέι απ στο φινάλε με το οποίο «κλείδωσε» το «διπλό» της ομάδας του.

Από τον Ολυμπιακό που «προδόθηκε» από την κακή του άμυνα σχεδόν στη μισή διάρκεια του αγώνα, ο Χασάν Μάρτιν ήταν ο κορυφαίος σκόρερ με 11 πόντους, ενώ από 10 σημείωσαν οι Κώστας Σλούκας και Σακίλ ΜακΚίσικ.

Επόμενος «σταθμός» για τους Πειραιώτες που έχουν πλέον ρεκόρ 3-3 είναι η Αγία Πετρούπολη, όπου στις 5 Νοεμβρίου θ΄ αντιμετωπίσουν την Ζενίτ.