ΣΠΟΡ

«Χρυσές» και με παγκόσμιο ρεκόρ στην Ιταλία οι Μπούρμπου και Φράγκου

«Χρυσές» και με παγκόσμιο ρεκόρ στην Ιταλία οι Μπούρμπου και Φράγκου

Τεράστια επιτυχία για την ελληνική κωπηλασία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών που διεξάγεται στην πόλη Βαρέζε της Ιταλίας.

Το πρώτο μετάλλιο για τα ελληνικά κουπιά ήταν χρυσό και το κατέκτησαν μετά από συγκλονιστική εμφάνιση στο τελικό της δικώπου, η Χριστίνα Μπούρμπου και η Ευαγγελία Φράγκου.

Αν και είναι μαζί ως πλήρωμα μόλις ένα μήνα, τα κορίτσια πήραν από την αρχή της κούρσας το «πάνω χέρι» και διατηρήθηκαν εκεί ως το φινάλε με χρόνο 6:58.41 που αποτελεί μάλιστα και νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το προηγούμενο 6:58.68 ανήκε κι αυτό σε ελληνικό πλήρωμα και συγκεκριμένα από το 2019 στο Παγκόσμιο της Σαρασότα και πάλι τότε από την Χριστίνα Μπούρμπου, έχοντας τότε δίπλα της την Μαρία Κυρίδου.

Στην 2η θέση και αρκετά πιο πίσω τερμάτισε το πλήρωμα της Λιθουανίας με 7:04.27 και στην 3η αυτό της Γερμανίας με 7:05.69.

Πολύ καλή παρουσία στον μικρό τελικό της δικώπου των ανδρών Κ23 είχαν οι Ζήσης και Δημήτρης Μπουκουβάλας που πήραν την 1η θέση και κατετάγησαν 7οι στη γενική με χρόνο 6:23.36.

Λίγο νωρίτερα η ελληνική ομάδα σφράγισε τον 4ο τελικό της στη διοργάνωση χάρις στη Δήμητρα Ελένη Κοντού που πήρε την 3η θέση στον ημιτελικό του σκιφ Κ23 με χρόνο 7:36.28 και πέρασε στα έξι καλύτερα πληρώματα του κόσμου στη κατηγορία της.

Στα αγωνίσματα των Εφήβων-Νεανίδων τη 2η θέση με χρόνο 6:45.51 κατέκτησε το τετραπλό των νεανίδων με τις Μαρία Ελένη Λεβεντέλη-Λεμονιά Μακρυγιάννη-Γαβριέλα Λιώλιου-Σωτηρία Άνγκου στον επαναληπτικό και προκρίθηκε στον ημιτελικό και στα 12 κορυφαία πληρώματα

Την 4η θέση στον επαναληπτικό της τετρακωπου νεανίδων με χρόνο 6:58.49 κατέλαβαν οι Νικολέτα Δρογαλά-Δήμητρα Παπαϊωάνου-Σωτηρία Μιχαηλίδη- Ευθυμία Κουκλουμπέρη και θα αγωνιστούν στο μικρό τελικό.

Την 4η θέση στον προημιτελικό του διπλού εφήβων κατέλαβαν και οι Λεωνιδας Κοπιδης-Παναγιωτης Μακρυγιάννης με χρόνο 6:34.80 και θα αγωνιστούν για την πρόκριση στον τελικό Γ του Παγκόσμιου πρωταθλήματος.